Makronmuffins med chokolade
Disse makronmuffins har jeg bagt mange gange. De er altid et hit. Ingredienserne er billige og så er de dejligt praktiske, da de kan fryses og gemmes, indtil de skal bruges.
Se flere spændende bageopskrifter her
Jeg skal lave ca. 100 stk til en fest, så det er bare med at komme igang. Jeg har ofte bagt dem, hvis man lige skal have lidt at dele ud på arbejdet i anledning af en fødselsdag eller lignende. Det er bare så nemt med disse makronmuffins, når de er i små forme. Man behøves ingen kniv til at skære med eller tallerken til anretning.
De er både bløde og sprøde i teksturen. Man kan fint bruge opskriften som bunden i en islagkage. Det har jeg før gjort. Den er stadig nem at skære ud, selvom den er frossen.
Disse makronmuffins er meget billige at lave, da de indeholder billige råvarer. Det er jo egentlig bare mel, sukker, æg og makroner. Der er tilsat lidt mandelessens for at fremme smagen af marcipan. Dette kan også udelades. Det dyreste er nok chokoladen. Men den kan man fint undlade. Jeg har ofte også bagt dem uden chokolade. Det smager også godt.
Man kan også bruge denne opskrift på makronmuffins som bund i en islagkage. Det er også godt.
Makronmuffins
Ingredienser
- 3 æg
- 250 g sukker
- 125 g makroner
- 1 tsk mandelaroma
- 125 g hvedemel
- 125 g Becel Gold eller smør
- 100 g chokolade, mørk kan udelades
Sådan gør du
- Pisk æg og sukker luftigt med en håndmixer
- Knus makronerne med en kagerulle imens de bliver i posen
- Smelt fedtstoffet i mikroovnen
- Hak chokoladen groft
- Vend forsigtigt makroner, mandelarome, hvedemel, fedtstof og chokolade i dejen
- Kom dejen i små papirforme
- Forvarm ovnen til 190 grader C
- Bag muffins i ovnen i ca. 12 – 15 minutter