Hjem » Marcipankonfekt med nougat og chokoladeovertræk

Marcipankonfekt med nougat og chokoladeovertræk

af Laila
Udgivet: Sidst opdateret den

Så kom der endnu en konfekttype på banen nemlig marcipankonfekt. Denne her er ret klassisk. Jeg tror de fleste laver marcipan med nougat til jul. Det er altid en sikker vinder. Jeg har planer om flere typer konfekt, og nu nærmer julen sig hastigt, så det er med at komme igang inden den er ovre igen 🙂

Se flere opskrifter på snacks her

Så længe jeg kan huske har jeg lavet konfekt til jul. Særligt som barn er det noget jeg husker bragte glæde og hygge i familien. Vi kunne bruge en hel eftermiddag på at fedt med de små grapper i marcipanen og overtrække med chokolade. Vi købte altid rigeligt med juleslik og så havde vi vores egen hjemmelavede slags også.

Jeg kan huske hvor fristende det var med al den slik i julen. Min mor havde en stor bøtte stående ude i gangen med diverse lækkerier. Om aftenen kom der en flad flettet kurv på bordet med serviet og fyldt med hjemmebagte småkager og hjemmelavet marcipanstykker. Jeg var faktisk ikke den store fan af marcipan dengang. Men idag kan jeg rigtig godt lide det. Heldigvis for det. Men der var også så meget andet slik i det fad, så alle kunne finde noget de kunne lide.

Marcipankonfekt med nougat og chokoladeovertræk

Udskriv

Ingredienser

  • 400 g ren rå marcipan jeg brugte den fra Odense
  • ca. 150 g nougat 2/3 af en pakke
  • ca. 200 g mørk overtrækschokolade
  • 20 g hakkede pistaciekerner usaltede

Sådan gør du

  • Del marcipanrullen i 40 lige store stykker og lav dem til runde kugler. Det passer med 10 g marcipan pr stk.
  • Find en genstand som kan bruges til at lave et hul i hver kugle. Jeg brugte håndtaget på en grydeske med en diameter på ca. Ø10 mm. Man kan også bruge sin pegefinger. Hullet skal ikke gå hele vejen igennem kuglen.
  • Dette gøres ved alle kugler. Til sidst tog jeg et lille skærebræt og lagde det forsigtigt over marcipanstykkerne og pressede ganske let, så overfladen på hvert stykke blev nogenlunde jævnt.
  • Smelt nougaten over vandbad. Det er nemmere at fylde det i marcipanen når det er flydende end at stå og lave små kugler og putte i.
  • Hæld nougaten i en lille pose eller fold et kræmmerhus af bagepapir. Så er det nemmere at styre, når nougaten hældes i og man spilder ikke sådan, som hvis man brugte en ske.
  • Fyld så alle marcipanstykker op med nougat. Det hvide som ses på nogle af stykkerne er rester af flormelis.
  • Tag hver stykke marcipan op og bank det let mod pladen, så jævnes nougaten pænt ud. Her efter skal de på køl i ca. 20 min eller indtil nougaten er størknet igen.
  • Smelt 2/3 af den mørke chokolade over vandbad og tilsæt den sidste 1/3 når chokoladen er smeltet. Rør rundt indtil dette også er smeltet og vend herefter hvert stykke konfekt i chokoladen. Jeg plejer at bruge et par gafler til dette. Hvert stykke bliver bank let på kanten af skålen, så overskydende chokolade drypper af. Så får man heller ikke en så stor “fod” under stykkerne. Til sidst drysses med hakkede pistaciekerner eller andet drys.

Andre relevante artikler

Efterlad en kommentar

Opskrift Vurdering




Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan fravælge det, hvis du ønsker det. Accept Læs mere

Privacy & Cookies Policy