Hjem » Mexicansk beefdog med brød
Et skærebræt med en Mexicansk beefdog med brød.

Mexicansk beefdog med brød

af Laila
Udgivet: Sidst opdateret den

Første gang jeg smagte en beefdog var i en måltidskasse. Jeg var solgt! Hold da op hvor smagte den godt! Jeg har siden forsøgt at lave en lignende udgave, og det er den opskrift, jeg vil dele med jer i dag.

Jeg synes, at denne ret er genial. Det er jo en udvikling af den traditionelle hotdog. Man får godt nok ikke det der “knæk”, ligesom man gør fra en pølse. Men smagen er god. Det er jo vigtigt.

Den der krydrede okserulle med smage fra Mexico sammen med den fede avocado og aioli! Varme og kulde møder hinanden i ens mund, når man tager den første bid. Det er bare godt 🙂



En hjertevenlig sag

En beefdog har også en anden fordel frem for en almindelig hotdog. Fordelen er, at selve kødet har mindre af det mættede fedt. Vil man passe på sit hjerte, så er det en god ide at vælge magert kød med maks. 10 % fedt og spise mindre af forarbejdet kød som fx pølser. Steff Houlbergs Hotdogpølser indeholder 25 % fedt.

Hjerteforeningen vil også gerne, at man får mere umættet fedt, og det findes fx i avokado, som er med i opskriften (1).

Flere spændende opskrifter på nem mad


FAQ

Hvor mange kalorier er der i en beefdog?

Der er 516 kalorier i en beefdog. Det kan måske overraske en, da flere sikkert kan spise to stk. Energien kommer især fra brødet, aiolien og oksekødet. Du sparer derfor ingen kalorier ved at vælge at spise en beefdog frem for en hotdog.

Opskriften er beregnet til 1 pr person. Kan I spise flere i din familie, så lav blot en fordobling af opskriften. Dette gør du ved at rette “Antal” til 8 i opskriften her på siden.

Kitchen One reklame
– reklame –

Hvad koster det at lave Mexicanske beefdogs?

Det koster 70 Kr. at lave 4 beefdogs som i opskriften. Dette er beregnet ud fra de præcise mængder i opskriften. Udgifter til el og vand er ikke regnet med. Priserne er fra Rema1000 og BilkaToGo (oktober 2022).

Oksekød er blevet dyrt lige for tiden. Men indimellem kommer det på tilbud. Man kan dog også spare lidt ved at vælge oksekød med en højere fedtprocent. Dette vil jeg dog ikke anbefale, da indholdet af mættet fedt stiger. Som alternativ kan man bruge hakket oksekød med grøntsager. Dette er ofte billigere og så vil retten koste ca. 56 Kr., når en pakke er på tilbud til 29 Kr.

En planterig udgave

Du kan også vælge at erstatte oksekødet med plantefars. Jeg bruger som regel den fra Den Grønne Slagter “Veggie fars”. Den er lavet af ærteprotein og smager udmærket. Den har også en lavt indhold af mættet fedt. Den koster ikke så meget. Jeg har flere gange købt den til 25 kr. for en pakke i vores lokale Netto.

Et skærebræt med en Mexicansk beefdog med brød.

Mexicansk beefdog med brød

Ret: Hovedret
Køkken: Amerikansk, Dansk
Keyword: aftensmad, sommer
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Kalorier: 516kcal
Cost: 70 Kr.
Et dejligt velsmagende alternativ til en hotdog
Udskriv

Equipment

Ingredienser

Kød

  • 300 g oksekød, hakket 4-7 %
  • 1 løg
  • ½ brev taco spice mix
  • ½ tsk salt

Tilbehør

  • 4 spsk aioli
  • 16 cherrytomater
  • 1 avocado stor
  • 4 brioche hotdogbrød
  • 4 tsk gul sennep eller hvid dressing

Sådan gør du

Kød

  • Start med at tænde ovnen på 200 grader C.
  • Pil skrællen af løget.
    1 løg
  • Skær løget i små tern med en kniv på et skærebræt.
  • Kom oksekødet i en skål.
    300 g oksekød, hakket
  • Bland oksekødet med løg, salt og tacomiks med hånden eller en grydeske.
    ½ tsk salt, ½ brev taco spice mix
  • Del kødet i 4 lige store portioner på et skærebræt.
  • Form hver portion kød til en aflang pølse. Længde skal være samme længde som et hotdogbrød.
  • Læg kødet ved siden af hinanden dog med lidt afstand i et lille smurt ovn ovnfast fad.
  • Steg kødet i ovnen i ca. 20 minutter.
  • Hvis det driller, så steg bare kødet på en pande uden at forme det til pølser. Det kan sagtens fyldes i brødet alligevel (se billedet)

Tilbehør

  • Imens kødet steger, forberedes fyldet til dine beefdogs. Start med at skære tomaterne i halve og kom dem i en lille skål.
    16 cherrytomater
  • Del avocadoen i to halve ved at skære omkring den store sten med en urtekniv.
    1 avocado
  • Tryk på avocadoens underside for at frigøre stenen med begge tommeltotter.
  • Frigør avocadoen fra skrællet ved at trykke din tommeltot eller en spiseske mellem skrællen og frugtkødet.
  • Skær nu avocadoen i små tern og kom dem i en lille skål
  • Aioli og sennep kan sættes på bordet i de bøtter, som de er i.
    4 spsk aioli, 4 tsk gul sennep
  • Brioche brødene varmes med i ovnen sammen med kødet de sidste 3-4 minutter.
    4 brioche hotdogbrød
  • Beefdogs samles således ved bordet:
    Skær et lunt brioche brød halvt igennem på langs.
    Kom en okserulle i.
    Top med cherrytomater, avocado, sennep og aioli.

Nutrition

Serving: 289g | Calories: 516kcal | Carbohydrates: 39g | Protein: 24g | Fat: 28g | Saturated Fat: 5.7g | Polyunsaturated Fat: 1.48g | Monounsaturated Fat: 4.8g | Cholesterol: 47mg | Sodium: 0.39mg | Potassium: 737mg | Fiber: 5g | Sugar: 12g | Vitamin A: 35IU | Vitamin C: 21mg | Calcium: 32mg | Iron: 2.4mg

Kilder

  1. https://hjerteforeningen.dk/fagnet/koedindtag/

Andre relevante artikler

Efterlad en kommentar

Opskrift Vurdering




Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan fravælge det, hvis du ønsker det. Accept Læs mere

Privacy & Cookies Policy