Hjem » Mørbrad i fad med karry, æble og porrer

Mørbrad i fad med karry, æble og porrer

af Laila
Mørbrad i fad med karry

En velsmagende hverdagsret med mørbrad i karry

Denne her opskrift på mørbrad i fad med karry, æble og porrer er en af de opskrifter, som altid er rar at have. Den har potentiale til at være en af de der opskrifter, du ved nok, som man får ret ofte. Den er ikke dyr at lave og så får man spist nogle ekstra grøntsager uden, at man behøves at gøre sig de store anstrengelser.

Denne opskrift stammer fra min tid i lære som ernæringsassistent. Det var en, som jeg fik på erhvervsskolen, hvor jeg studerede. Den var udviklet af en af stedets kokke. Jeg har lavet nogle få ændringer ift. originalen for at spare lidt på det mættede fedt. Men det gør absolut ikke noget. Den smager stadig utrolig godt.

Mørbrad i fad med karry inden den kom i ovnen

Den bedste karrysovs

Karrysovsen, som skal laves, smager simpelthen så godt. Den kan bruges til flere opskrifter inkl. boller i karry. Jeg har aldrig været den store fan af boller i karry, men nu ved jeg, at det skyldes at de opskrifter jeg har afprøvet aldrig har haft en lige så god karrysovs som denne. Der er gjort lidt ekstra for at fremhæve den så vigtige umami smag.

Se flere spændende opskrifter på aftensmad her

Jeg elsker bare, når jeg får produceret nogle retter i det lille køkken, som bare er så velsmagende, at man føler sig som den heldigste kartoffel i verden. Det er bare det fedeste at have sådan nogle super gode opskrifter. Jeg deler dem gerne med jer derude. Hvorfor holde det hemmeligt?

Mørbrad i fad med karry efter den havde været i ovnen
Kitchen One reklame
– reklame –

Køkkenudstyr

Du skal bruge følgende køkkenredskaber til denne opskrift:

Mørbrad i fad med karry (640 × 480px)

Mørbrad i fad med karry, æble og porre

Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

Karrysovs

  • 3 spsk Becel Gold
  • spsk hvedemel
  • 1 løg lille
  • 1 æble
  • 1 spsk karrypulver
  • 2 dl kalvefond 1 spsk pulver (Oscar) og 2 dl vand
  • dl kaffefløde
  • 1 tsk mangochutney
  • 1 spsk soya sauce
  • ½ tsk salt

Kød

  • 1 svinemørbrad afpudset
  • 1 spsk Becel Gold sps
  • 1 spsk karrypulver
  • 1 tsk salt groft
  • ½ tsk peber stødt
  • 2 porrer
  • 2 Snack peber røde
  • 1 æble stort (Elstar) eller 2 små
  • 500 ml Karrysovs

Ris

  • 240 g Brune ris
  • 1 l vand
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

  • Løg og æble skæres i tern og svitses i Becel i en kasserolle
  • Kom karry ved og lad det bruse af
  • Tilføj mel og rør rundt
  • Tilsæt fond og fløde
  • Lad sovsen koge i ca. 10 minutter
  • Smag sovsen til med salt, soya og mango chutney
  • Hold saucen varm

Kød

  • Afpuds mørbraden for fedt og sener
  • Skær den i 8 stykker
  • Bank stykker lidt flade og krydder med salt og peber
  • Kom Becel på en varm pande
  • Tilføj karryen og lad det bruse af
  • Brun mørbradbøfferne på hver side i 1 minut
  • Kom mørbradbøffer i et ovnfast fad
  • Skær porrer i tynde skiver, peberfrugt i strimler og æblet i både
  • Svits grøntsager i 1 minut på panden
  • Fordel grøntsagerne henover kødet i fadet
  • Hæld karrysovsen henover grøntsagerne
  • Bag retten i ovnen i ca. 15 minutter ved 225 grader C

Ris

  • Kog risene efter anvisning på pose eller 15 minutter i Instant pot ved "high pressure" med efterfølgende 5 minutters release.

Noter

  • Kaffefløde kan erstattes med piskefløde, cremefine, Oma til madlavning eller mælk
  • Becel gold kan erstattes med smør, Becel Let, Flydende Becel eller diverse smørbare varianter
  • Porre kan erstattes med alminde løg, skalotteløg eller forårsløg
  • Rød snackpeber kan erstattes med almindelige peberfrugt, poblano peber, jalapenos (pas på hot hot), anaheim peber, cubanelle peber eller zucchini (squash)
  • Kalvefond kan erstattes med andre typer bouillon

Andre relevante artikler

Efterlad en kommentar

Opskrift Vurdering




Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan fravælge det, hvis du ønsker det. Accept Læs mere

Privacy & Cookies Policy