Hjem » Mørkt rugbrød uden kerner
Mørkt rugbrød

Mørkt rugbrød uden kerner

af Laila
Udgivet: Sidst opdateret den

Dette er en opskrift på mørkt rugbrød uden kerner, som er let at lave og smager godt. Den er så let, at selv jeg kan finde ud af det – og jeg er absolut ikke nogen rugbrødsekspert. Men det skal ikke stoppe mig i at prøve. Indtil videre er brødene blevet bedre og bedre for hver gang. Så til sidst er der kommet denne opskrift ud af det.

Kitchen One reklame
Kitchen One reklame

Surdej

Inden du går i gang med bagningen, skal du lave en surdej, som tager ca. 1 uges tid. Jeg plejer at lave min surdej efter Kvalimads opskrift, hvor du bare blander 1 del rugmel, 1 del hvedemel og 2 dele vand. Dette rører du sammen i et glas eller en bøtte. Herefter fodrer du den med 1 del mel og 1 del vand ca. hver 2. dag. Efter 1 uge har du en surdej. Jeg har ofte den stående ude på køkkenbordet eller i gangen. Hvis jeg ikke skal bruge den foreløbig, kommer den i køleskabet.

Se flere af mine bageopskrifter her

Ankersrum assistent

Ankersrum Assistent

Jeg rører alt brød i min Assistent. Min er en ældgammel brugt model, som jeg engang købte på DBA. Dengang hed den Electrolux. Den virker endnu efter flere år. Jeg er særligt glad for dens store røreskål og modsat andre køkkenmaskine “stjæler” redskaberne ikke af skålens volumen. Det gør, at man kan lave utrolig store portioner dej. Man kan også nemt komme til dejen, da redskaberne ikke kører rundt. I stedet er det skålen, som drejer rundt.

Du kan se hvordan jeg laver dette rugbrød i denne video fra min YouTubekanal:

Jeg plejer at pakke rugbrødet ind i film efter, at det er blevet bagt, og imens det stadigt er lunt. Det var et trick, som jeg lærte i min tid i køkkenet som ernæringsassistentelev på KG. Der bagte vi ofte rugbrød og hver gang skulle alle brødene filmes. Det gav en mere blød skorpe.

Mørkt rugbrød

Mørkt rugbrød

Ret: Bagværk
Forb. tid: 7 days 6 timer 30 minutter
Tilb. tid: 1 time 15 minutter
Samlet tid: 7 days 7 timer 45 minutter
Antal: 1 stk
Udskriv

Ingredienser

 • 200 g surdej
 • 400 g vand
 • 10 g honning eller sirup
 • 235 g rugmel
 • 300 g hvedemel
 • 9 g salt
 • 1 spsk maltmel kan udelades

Sådan gør du

 • Kom alle ingredienser i en røreskål
 • Rør dejen på maskine i ca. 10 minutter (den skal være ret klistret)
 • Kom dejen i en rugbrødsform
 • Lad det hæve tildækket i ca. 4 -6 timer (indtil dejen er hævet op til kanten af formen)
 • Forvarm en ovn til 200 grader C (varmluft)
 • Bag rugbrødet i 1 time og 15 minutter (kernetemperatur 95-98 grader)
 • Kom brødet ud af formen og lad det afkøle i 5 minutter
 • Pak brødet ind i film og lad det afkøle

Andre relevante artikler

Efterlad en kommentar

Opskrift Vurdering
Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan fravælge det, hvis du ønsker det. Accept Læs mere

Privacy & Cookies Policy