Hop til opskrift

Morgenmaden fylder i min mave. Efteråret er på vej. Jeg mærker, det komme snigende, når vinden river i mit hår, idet jeg går ud til bilen og sætter kursen mod hundeskoven. Træernes blade dækker stien i plantagen med gule og brune farver, imens vi spadserer afsted med vores søde hund Pixel. Hun har som sædvanligt travlt og suser afsted over grene og rødder. Ind i mellem står hun stille og kigger efter os: “Jo de er stadig i sigte”. Hvorefter hun løber afsted på jagt efter diverse duftspor. Jo vejret er så småt skiftet fra de dejlige lune og lyse sommerdage til det kølige og blæsende efterår.

I takt med at årstiden skifter, ændrer mine spisevaner sig også. I kender det sikkert. Om sommeren er det rart med noget som ikke er alt for varmt og krævende. Når temperaturen så falder, sætter jeg pris på at komme indendørs til en dejlig portion varm suppe eller andet lunt.

5 min efter – så er der serveret!

Nå men idag skal det ikke handle om suppe, men snarere om en lun og lækker ret, som jeg tit spiser om morgenen. Det er en af mine ynglingsretter. Det er en lille lækker sag, som består af græsk yoghurt, kompot og müsli. Har du en sød tand, som skriger efter lidt opmærksomhed, kan du ligesom jeg tilmed tilføje lidt honning. Selve retten tager 5-7 min at lave. Det er piece of cake og kræver meget lidt håndelag. Jeg elsker den kolde yoghurt med den varme kompot, og så lidt knasende sprødt fra müslien. Det er det bedste jeg ved og en god start på dagen. Den mætter længe og kan godt ligge lidt tungt i maven. Så den er måske ikke så god, hvis du bagefter løber en tur… Med mindre du kun løber en ultra kort tur ud til bilen, fordi du er ved at komme for sent afsted – ligesom jeg 🙂

Nå let’s get to the point:

Græsk yoghurt med jordbærkompot og müsli
Forb. tid
5 min
 

En dejlig mættende morgenmad. Kombinationen af varmt og koldt er fantastisk og booster madens sensoriske egenskaber.

Type: Morgenmad
Antal: 1 person
Kalorier pr. person/stk.: 305 kcal
Forfatter: Laila
Ingredienser
  • 200 gram Græsk yoghurt 0,1%
  • 100 gram Jordbær, frost
  • 2 spsk Vand
  • 1 tsk Honning
  • 40 gram Müsli
Sådan gør du
  1. Skær de frosne jordbær i tern

  2. Kog jordbær, vand og honning i en kasserolle i 2 minutter.

  3. Hæld græsk yoghurt i en skål

  4. Tilføj jordbærkompot og müsli

  5. Hvis du ønsker mere sødme, så kom evt. lidt flydende sød i eller lidt ekstra honning.

 

 

Author

Comments are closed.