Hjem » Nem tunsalat

Nem tunsalat

af Laila
Udgivet: Sidst opdateret den

Kender I det? Man åbner og lukker køleskabet. Men intet frister. Rugbrød med pålæg? leverpostej, makrel,… nej. Men noget som kan friste, når man ikke lige gider en flad rugbrødsmad er en god gang tunsalat på groft brød, slurp! Så kan det næsten ikke gå hurtigt nok med at få bakset en portion sammen 🙂 Det tager heldigvis maks. 10 minutter at lave. Her er en af de nemme:

Se flere nemme opskrifter her

Det der med at spise fisk

Det kan være så svært at få spist fisk. Men nogle gange glemmer man at fisk er mange ting. Det er lige så godt at spise torsterogn, rejer, makrel i tomat eller tun. Det behøves ikke at være et dyrt stykke filet fra fiskemanden. Selvom det er nu også meget lækkert. Nogle vil rynke på næsen over kvaliteten af fisk på dåse. Hvem har ikke hørt alle de gamle historier om fiskeaffald fra en tidligere fabriksarbejder. Men der er en hårfin grænsen mellem den reelle virkelige smag til den psykologiske smag, som vi tror vi oplever. Hvor er noget vi forestiller os og hvornår er det virkelighed?

Jeg er ikke bange for at smage på forskellige mad og vil helst være objektiv i min vurdering. Det er så nemt at lade følelser og holdninger overtage. Det kan afholde en fra at turde en masse ting eller tro en masse om noget man egentlig ikke ved særligt meget om. Jeg vil ikke gå rundt i denne verden med skyklapper på.

Se flere opskrifter med fisk her

Nem tunsalat

Ret: Forret, Tilbehør
Forb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 10 minutter
Antal: 2 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 1 dåse tun i vand drænet
  • 2-3 spsk. majs frost
  • 1/4 rød peberfrugt i tern
  • 1 gulerod lille, i tern

Dressing

  • 1 spsk mayonnaise stor
  • 1 spsk creme fraiche stor
  • 1 tsk citronsaft
  • lidt salt peber

Sådan gør du

  • Start med at mixe dressingen sammen af mayonnaise, creme fraiche, citronsaft og smag til sidst til med salt og peber.
  • Når man er tilfreds med smagen hælder man vand fra tun'en og kommer den i dressingen, sammen med den hakkede peberbrugt, gulerod og de frosne majs.
  • Rør det hele rundt engang. Man behøves ikke bøvle med at tø majsene op først. Det går stærkt med optøningen lige så snart de kommer i tunsalaten.
  • Spis salaten på groft brød med lidt grøntsags-stave til. Det smager bare kanon godt 🙂
  • Hvis man blive krese lidt om den, så kan man tilføje et par dråber fishsauce og fx lidt barbequekrydderi i dressingen, men den smager også fint uden.

Andre relevante artikler

Efterlad en kommentar

Opskrift Vurdering




Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan fravælge det, hvis du ønsker det. Accept Læs mere

Privacy & Cookies Policy