Overnight oats med blåbær og chiafrø
Overnight oats med blåbær og chiafrø er en lækker køleskabsgrød, som du nemt selv kan lave. Den er et godt alternativ til den traditionelle havregrød med mælk.
Denne type morgenmad indeholder masser af næringsstoffer vores krop elsker såsom plantefibre, antioxidanter og omega 3 fedstoffer. Den følger også middelhavsdiætens retningslinjerne, som er mad, der har vist sig at være særlig “hjertesund” (1).
Mere inspiration til morgenmadsretter
En grød som laves dagen før
Overnight oats er utrolig nemt at lave. Det hele skal bare blandes sammen dagen før, den skal spises. Derefter tilføjer man den topping, der ønskes. Her i opskriften er brugt ristede valnødder, men disse kan erstattes med alle mulige andre nødder og frø.
God til meal prep
Grød er ofte noget, man kan lave i forvejen. Det samme gælder for denne opskrift. Den kan holde sig flere dage på køl. Er du derfor en af dem, som elsker at forberede mad til ugens løb? Så er denne opskrift sikkert noget for dig. Den er nemlig god til meal prep. Ønsker du at komme igang med meal prep, så kan du læse mere om dette i denne artikel.
FAQ
Hvor længe holder overnight oats sig på køl?
Jeg synes, at den er bedste de første par dage, men kan godt holde sig i 4-5 dage.
Hvor mange kalorier er der i en portion overnight oats?
Der er 273 kalorier i en portion. Det er for nogle lige lidt nok som morgenmad. Derfor vil det være fint at få et lille mellemmåltid op ad formiddagen. Bemærk at opskriften indeholder to portioner.
Hvad koster det at lave 2 portioner overnight oats som i opskriften?
Det koster 19 Kr. at lave denne ret. Det vil sige 19 Kr. for 2 portioner eller 9,5 Kr. pr portion. Dette er beregnet efter de præcise mængder, som er brugt i opskriften efter priserne hos Rema1000 (december 2022). Vand og el er ikke medregnet.
Overnight oats med blåbær og chiafrø
Equipment
- ske
Ingredienser
- 40 g havregryn
- 1 dl græsk yoghurt 2 %
- 1 dl mandeldrik eller mælk
- 1 tsk vaniljesukker
- ½ tsk kanel
- 2 tsk ahornsirup almindelig sirup eller honning
- 50 g blåbær frosne eller friske
- 20 g valnødder
Sådan gør du
- Bland alle ingredienser sammen (undtagen valnødder) i en skål.40 g havregryn, 1 dl græsk yoghurt, 1 dl mandeldrik, 1 tsk vaniljesukker, ½ tsk kanel, 2 tsk ahornsirup, 50 g blåbær
- Dæk til og stil på køl natten over.
- Hak valnødderne groft med en kniv.20 g valnødder
- Rist dem et par minutter på en pande.
- Grøden spises toppet med de ristede valnødder.