Atter en dag er snart til ende og jeg sidder her med en lettere udspilet vom. Ja, så blev aftensmaden fortæret. Min mand fik en del skrubber foræret for ikke så længe siden og disse er vi lige så stille gået i gang med at fortære. Derfor bliver det også ugentligt til en ret med fiskefilet, panerede, dampede eller hakket til fiskefars. Der findes mange tilberedningsmetoder. En af de bedste syntes jeg nok er den gode panerede fiskefilet. Den går man aldrig fejl af, og det giver en dejlig smag til en fisk som ellers ikke smager af så meget. Denne her ret er sådan lidt selvopfunden og så dog… for hvilke retter er det i dag? Lad os sige at den er inspireret af flere retter 🙂
Se flere spændende opskrifter på aftensmad her
De dobbelbagte kartofler fandt jeg for længe siden på Max’s hjemmeside “Kvalimad” Denne side er suveræn, og jeg har ofte været inde og checke hans opskrifter igen og igen. Personlig bruger jeg sjældent fløde i retter ligesom der er brugt til disse kartofler. Dette gør jeg for at spare lidt på kalorierne og for ikke at få for mange mættede fedtsyrer, men man går også lidt på kompromis med smagen. Så det er jo op til en selv om man vil leve fedt eller sundt. Prøv at se hvordan jeg lavede paneret fiskefilet med rødbedesalat og dobbelbagte kartofler:
Paneret fiskefilet med rødbedesalat og dobbelbagte kartofler
Ingredienser
Rødbedesalat
- 3 rødbeder
- 1 liter vand
- 5 drueagurker
- 3 spsk Cheasy fraiche 5%
- 1 tsk citronsaft
- 1 tsk akasiehonning
- salt
- peber
Fiskefilet
- 500 g fiskefilet
- 4 spsk hvedemel
- salt
- peber
Kartofler
- 1200 gram bagekartofler 4 store
- 1 løg finthakket
- 2 dl minimælk
- 1/4 revet muskatnød
- 75 gram revet ost
- 2 tsk salt
Remoulade
- 2 spsk pickles
- 2 spsk mayonnaise
- salt
- peber
Sådan gør du
Fiskefilet
- Vend fiskefileterne i mel, salt og peber
- Steg dem på en pande med flydende Becel
Rødbedesalat
- Skyl og rens rødbederne
- Kog rødbederne i vand i ca. 45 min.
- Når de har kogt 45 min. skylles de kort i koldt vand og skindet kan derefter nemt smuttes af.
- Skær rødbederne i grove tern ca ½ x ½ cm.
- Skær drueagurkerne i grove tern
- Bland cremefraice med honning, citronsaft, salt og peber i en skål
- Vend rødbeder og drueagurker i dressingen
Remoulade
- Bland pickels med mayonnaise, salt og peber i en lille skål
Kartofler
- Vask og renst kartoflerne
- Skær et snit i siden af dem
- Bag dem i ca 1 time ved 200 grader
- Skrab kartoffelkødet ud af kartoflerne og kom det i en skål
- Kom resten af ingredienserne i skplen, og rør det hele sammen.
- Kom det blandede kartoffelfyld tilbage i skrællerne
- Kom revet ost på hver kartoffel
- Bag kartofler i 20 minutter ved 200 grader
Så var der kun tilbage at spidse kniv og gaffel og gå i krig. Uhm… Det var en god ret. Der var nok rødbedesalat til i morgen, men ikke nok fisk, så nu må jeg i tænkeboksen igen. Men det gør heller ikke noget 🙂 Jeg elsker at prøve noget forskelligt.