Hop til opskrift

Nej nej nej! Igår lavede jeg alletiders lækre tunsalat – og hvad skete der så? Jeg glemte selvfølgelig at sætte skålen frem med mit mesterværk, da gæsterne kom. Suk… Det er ikke første gang, at jeg har prøvet noget lignende. Så ærgeligt, men! Nu har jeg en masse tunsalat til mig og gemalen. Nok til et par dage faktisk.

Der er noget jeg aldrig lærer

Opskriften er ret enkelt. Har du før lavet andre lignende salater fx med kylling, skinketern m.fl, så vil du sikkert huske at selve grunddressing er ofte den samme. Derefter bliver den tilsat diverse krydderier, grøntsager og urter for at gøre den unik og smagfyldt. I denne salat har jeg tilsat en del grøntsager for at få en god smag og kalorieindholdet ned. Det er egentlig en god måde at tænke i grøntsager, når man generelt vil gøre en ret mindre kalorieholdig. Er du ikke typen som laver mad for bunden, lyder det sikkert nemmere sagt end gjort. Men tro mig, når du har prøvet det et par gange, så bliver det nemmere. Ligesom med alt muligt andet. Eller næsten alt. Jeg kan vist godt komme i tanke om nogle ting, som jeg stadig har svært ved. Fx at finde vej. Det tror jeg aldrig, at jeg rigtig bliver rigtig god til. Det værste jeg ved er, når folk spørger mig om vej. Jeg har oplevet et par gange at have sendt dem i en total forkert retning…ups. Og så senere at have mødt de stakler – totalt forvirrede over, hvor de var endt henne. Tro mig, når det er sket, så kan jeg ligesom strudsen Rasmus, stikke hovedet i en busk 🙂 Pinligt!

Alternativer

Ok nu til sagen som man siger. Hvis du ikke har alle ingredienser hjemme, så kan du måske alligevel finde alternativer i listen nedenunder:

 • Fraiché 5% kan byttes med græsk yoghurt 0,1%+ eller Creme Fraiche 18%+ (husk på – Jo højere fedtprocent – jo flere kalorier)
 • Grøntsagerne kan fint varieres med andre favoritter som fx gulerødder, andre kåltyper som savoy eller hvidkål etc.
 • Citron kan erstattes med lime eller lidt eddike
 • Honning kan alternativt tilsættes, hvilket giver lidt sødme og en rundere smag. Kan fint erstattes med sukker eller sirup (ikke vist på billedet)
Pimpet tunsalat
Tilb. tid
20 min
 

Tunsalat er en klassisk frokost ret, som smager godt på en skive rugbrød eller anden groft brød.  Den er let at lave og kan fint holde sig et par dage på køl. 

Type: Tilbehør
Antal: 4 Personer
Kalorier pr. person/stk.: 115 kcal
Forfatter: Laila
Ingredienser
 • 2 ds Tun i vand
 • 1,5 dl Cheasy Fraiché
 • ½ tsk Salt
 • ½ tsk Peber
 • ½ tsk Chili, tørret
 • 1 spsk Citronsaft
 • 1 tsk Honning Kan udelades
 • 2 blade Spidskål
 • ½ stk. Rød peberfrugt
 • ½ stk. Gul peberfrugt
 • 1 stk Løg, lille
Sådan gør du
 1. Kom indholdet af begge dåser tun i en si og lad det dræne imens dressingen røres

 2. Kom fraiché i en skål og tilsæt salt, peber, chili, citronsaft og alternativt lidt honning

 3. Smag evt. til med ekstra krydderi

 4. Løget og peberfrugt hakket i småt tern og røres i dressingen

 5. Rul spidskålbladene sammen og snit dem find med en kniv. Derefter kommes de ned i skålen

 6. Til sidst vendes den drænede tun i skålen og det hele blandes godt

 7. Lad tunsalaten trække - gerne 30 min.

 8. Spises til et stykke groft brød

Author

Comments are closed.