Hjem » Pølsehorn med hvedekerner

Pølsehorn med hvedekerner

af Laila
Pølsehorn med hvedekerner

Dejlige bløde pølsehorn med hvedekerner

Her får i opskriften på verdens bedste pølsehorn. Det er de bedste, som jeg nogensinde har smagt!

Jeg lærte at lave disse pølsehorn på min tidligere lærerplads som ernæringsassistentelev. Eller i hver tilfald nogen der minder om. Jeg har siden justeret lidt i opskriften og bruger i dag en anden type fedtstof. Men de minder meget om de originale. Dejlige bløde og med kerner, der giver lidt at tykke på. Der findes hundredevis af opskrifter på pølsehorn, men disse her er nu de bedste. Jeg har endnu ikke smagt dem bedre. Derfor skal de ind på bloggen.

Kitchen One reklame
– reklame –

Gærdejen er egentlig ikke så speciel. Men det som karakteriserer disse pølsehorn er, at de indeholder mere fedtstof end en typisk gærdej. Dette gør dejen lækkert blød. De indeholder også kerner, som giver noget fugt til dejen. Dermed bliver de ikke så hurtigt tørrer, som eller ofte sker med gærdeje. Sidst men ikke mindst indeholder de sukker, som gør dem lidt sødme og en flot brun farve, når de bliver bagt.

Se flere spændende opskrifter med gærdej her


Hvad koster det at bage et hold pølsehorn?

Det koster ca. 92 Kr. at bage 24 pølsehorn. Dette er beregnet ud fra priserne hos Rema1000 og med de priser, der er i dag på varerne. Prisen er også beregnet efter de præcise mængder, som står i opskriften.

Prisen vil dog variere en del alt efter om pølserne er på tilbud, eller hvilke pølser man køber. De kan koste et sted mellem 50 – 125 Kr. pr kg. Prisen afhænger også af, hvilken type eller mærke fedtstof, som du vælger at købe. Jeg bruger ofte Becel produkterne og lige for tiden kan man være heldig at købe Becel Gold eller Becel Let i Aldi til ca. 10 – 12 Kr. pr pakke.


Pølsehorn med hvedekerner

Pølsehorn med hvedekerner

Ret: Bagværk
Køkken: Dansk
Keyword: aftensmad, bagværk, Frokost, fuldkorn, Madpakke
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Hævning: 1 time
Samlet tid: 2 timer
Antal: 24 stk
Kalorier: 270kcal
Cost: 92 Kr.
De bedste jeg nogensinde har smagt. Dejlige bløde med kerner.
Udskriv

Ingredienser

  • 200 g hvedekerner eller rugkerner
  • 2 dl vand
  • 1 pk gær
  • 3 dl mælk
  • 2 æg
  • 450 g hvedemel
  • 200 g grahamsmel eller hvidhvede fuldkornsmel
  • 50 g sukker
  • 1 tsk salt
  • 175 g Becel let eller Becel Gold
  • 12 pølser eller 24 brunchpølser

Sådan gør du

  • Start med at koge kernerne i vand. De skal koge ca. 10 minutter. Du kan også sætte dem i blød i vandet dagen før. Så skal de ikke kogen og kan bare blandes i dejen, som de er.
    200 g hvedekerner, 2 dl vand
  • Kom gær, mælk, kerner, salt, sukker, æg og grahamsmel i en rørerskål og ælt dejen godt sammen.
    1 pk gær, 3 dl mælk, 2 æg, 200 g grahamsmel, 50 g sukker, 1 tsk salt
  • Tilsæt hvedemelet og ælt dejen i ca. 2 minutter. Hold lidt af melet tilbage.
    450 g hvedemel
  • Tilsæt nu fedtstoffet og ælt dejen i ca. 8 minutter mere. Tilsæt evt. resten af melet for at se om mængden passer nogenlunde. Dejen må ikke være for klistret, men sådan at den til sidst kan rulles ud uden at hænge alt for meget i bordpladen.
    175 g Becel let
  • Lad dejen efterhæve i 30 minutter tildækket med enten et viskestykke eller film.
  • Kom dejen på en bordplade og del den i to lige store stykker, som formes til en kugle.
  • Hver kugle rulles ud med kagerulle med en tykkelse på ca. ½ cm.
  • Skær cirklen i "slice" ligesom på en pizza, så hver kugle bliver til 12 slice.
  • Halver pølserne eller brug brunchpølser og kom 1 i hver horn. Du ruller hornene fra den brede ende til den tynde ved at ligge pølsen på det brede stykke og rulle dej og pølse sammen mod spidsen af dejen (slicen)
    12 pølser
  • Sæt hvert horn på en bageplade med bagepapir og god afstand. Snippen af dejen skal vende ned mod bagepapiret.
  • Lad hornene hæve ca. 20 minutter endnu.
  • Forvarm ovnen til 200 grader C.
  • Skru ned på 190 grader C og bag hornene i ovnen i ca. 13-15 minutter. De skal bære gyldne i farven, når de er færdigbagte.
  • Afkøl dem lidt inden de spises. Spis dem gerne med lidt ketchup til.

Video

Noter

  • Du kan komme en stribe ketchup i hver pølsehorn, inden de rulles til horn. 
  • Du kan bruge forskellige slags pølser. Bare vælg dem du bedst kan lide. De smager også godt med vegetariske pølser.
  • Du kan i stedet for pølser, rulle 1 skive skinke med 1 skive ost og komme i hvert horn. Dette smager også godt.
  • Pølsehornene kan fryses og holder sig i ca. ½ år.
  • Pølsehornene opbevares i en lukket pose på køl.
  • Syntes du at pølsehornene er blevet lidt kedelige næste dag, så giv dem 30 sek. i microovnen, 1 minut i en Airfryer eller et par minutter på hver side på en brødrister. De bliver de mere friske og lækre igen.

Nutrition

Serving: 87g | Calories: 270kcal | Carbohydrates: 28g | Protein: 8g | Fat: 13g | Saturated Fat: 4.2g | Polyunsaturated Fat: 2.7g | Monounsaturated Fat: 5.1g | Cholesterol: 17mg | Sodium: 0.43mg | Potassium: 171mg | Fiber: 2.8g | Sugar: 2.9g | Vitamin A: 59IU | Vitamin C: 7.2mg | Calcium: 33mg | Iron: 1.21mg

Andre relevante artikler

Efterlad en kommentar

Opskrift Vurdering




Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan fravælge det, hvis du ønsker det. Accept Læs mere

Privacy & Cookies Policy