Denne fiskeret med rødspættefilet svøbt i bacon smager utrolig lækker og er nem at lave. Den tager ligeså lang tid at lave, som det tager at koge kartofler – ca. 25-30 min. Så den kan man nemt komme om ved.
Se flere spændende opskrifter på aftensmad her
Denne opskrift på rødspættefilet svøbt i bacon gør det måske lidt lettere at få spist mere fisk. Det kan godt være svært. Fisk smager egentlig godt, men det ligger ikke altid lige til højrebenet at få det spist. Vi skal ihvertilfald virkelig tænke over det, før at det kommer på menuen herhjemme. Det er egentlig en skam. Men fiskefilet er altid et godt sted at starte. Især sådan en rødspættefilet. Den går man aldrig fejl af. Det kan de fleste lide.
Jeg kan huske, at jeg som barn ikke kunne lide fisk pånær lige fiskefilet. Jeg tror at det skyldes dens milde smag og så et godt lag panering, som giver en god sprødhed. Ofte så bruger jeg rasp til panering men man også fint bare bruge mel. Nogle bruger cornflakes eller havregryn. Ja der er mange muligheder.
Jeg kender egentlig en del som aldrig spiser fisk. Det er lidt en skam. Men det er jo op til folk selv. Jeg vil selv gerne lærer at smage endnu flere af de ting, som jeg har undgået som barn. Når man laver mad til mange mennesker, er det vigtigt at man også kan lide meget forskelligt syntes jeg for at man kan smage retterne godt til.
Rødspættefilet svøbt i bacon med kold citrondressing, dampede asparges og nye danske kartofler
Ingredienser
- 500 g rødspættefilet
- 5 stængler frisk rosmarin
- Citronskal og saft fra 1 stor øko-citron
- 4 spsk mayonnaise
- Ca. 12 skiver tyndt skåret bacon ca 2 pk
- Olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 4 stængler frisk skåret persille
- 1 bundt grønne asparges
- 750 g nye kartofler
- Groft sort peber
- Salt
Sådan gør du
- Start med at skralde/pille kartoflerne og kog dem i en gryde med vand og salt. Imens de koger kan man nå at tilberede resten af retten.
- Hak den friske rosmarin og riv den gule citronskal af en citron. Undgå at rive det hvide med, da det er meget bittert og det er i den gule skal at al den gode syrlige smag sidder. Tilsæt lidt groft peber.
- Det hele mikses sammen til en krydderiblanding. Denne krydderiblanding er rigtig god til fisk.
- Så skal filet'erne ordnes. Fjern den hvide skindside ved at bruge en skarp kniv. Start ved haleroden og træk kniven langs skindet imens man holder fast i halen. Bagefter foldes fiskefileterne sammen, så de får en nogenlunde ensartet størrelse. Man kan lave en lille rids i fisken og derefter nemmere folde den sammen.
- Herefter vendes fisken i krydderiblandingen.
- Læg to skiver bacon så de overlapper hinanden og rul fisken ind i baconen.
- Kom lidt olivenolie på en varm pande og steg fisken gyldne på hver side. De skal ikke være gennemstegte. De skal blot have ca 1 minut på hver side.
- Kom fisken i en smurt bradepande og lad dem stege videre i ovnen v/200 grader i ca 10-12 min.
- Imens fisken er i ovnen røres en dressing af mayonnaise, citronsaft, groft peber og en smule salt.
- Skyl asparges'ne og "knæk" dem, så det bitre led ryger af.
- Kom asparges på en pande med lidt vand, olivenolie, salt, peber og et knust hvidløg.
- I panden dampes de i ca 5 min. indtil de er en smule møre. De må gerne stadig have lidt bid.
- Når kartoflerne er møre, hældes vandet fra og de drysses med frisk persille og en lille klar smør imens de stadigt er varme.
- Så er der bare tilbage at anrette en tallerken med kartofler, asparges, fiskeruller og den kolde citrondressing.