Sprøde sesamflutes til salat
Kan du også ligesom jeg blive træt af de sædvanlige miniflutes fra supermarkedet? Så skulle du prøve disse sesamflutes. De er gode både som flutes til suppe, salat eller som sandwichbrød. Jeg har brugt dem til lidt af hvert. Du får nogle sprøde og velduftende flutes med en dejlig blød krumme.
Se flere spændende bageopskrifter her
Gyldendals Bagebog
Jeg fandt opskriften på sesamflutes i bogen: Gyldendals Bagebog
Det er en bog, som jeg lånte på biblioteket. Jeg syntes, at jeg manglede inspiration til lidt nyt brød. Jeg manglede en opskrift på flutes, da jeg skulle bruge dem til aftensmad med laks og salat. Så tog jeg min cykel og cyklede ned på biblioteket. Jeg har nemlig fået en gammel elcykel af min svigermor, og det er nok den bedste og mest nyttige gave, som jeg har fået længe.
Andre gode bageopskrifter jeg kan anbefale:
Sesamflutes med groft mel
Opskriften på sesamflutes er redigeret en smule, da jeg ikke havde hvedekim, som skulle bruges i den originale opskrift. I stedet valgte jeg at bruge grahamsmel, for at opnå en mere grov dej med flere fibre, vitaminer og mineraler. Resultatet blev super godt og gav 4 flotte flutes. Jeg frøs de 3 ned, da det skulle bruges senere. Siden har jeg brugt dem til bl.a. sandwich. Det sidste brugte jeg til aftensmaden samme dag. Vores aftensmad den dag ses på dette billede:
Min morgenrutine på YouTube
Opskriften var så god, at jeg bestemte mig for at dele den med jer. Hvis I har lyst til at se, hvordan jeg lavede disse flutes, kan I kigge med i denne YouTubevideo. Her viser jeg hvordan en typisk morgenrutine ser ud på de dage, hvor jeg arbejder hjemmefra.
Sesamflutes
Ingredienser
- 1 pk gær 50 g
- ½ liter vand lunken
- 1 spsk olie
- 1 tsk. salt
- 1 ½ dl sesamfrø
- 2 dl grahamsmel
- 700 g hvedemel
Pynt
- 1 dl vand
- 1 dl sesamfrø
Sådan gør du
- Tag alle ingredienser frem. De skader ikke, at de står lidt og får stuetemperatur – tværtimod.1 pk gær, ½ liter vand, 1 spsk olie, 1 tsk. salt, 1 ½ dl sesamfrø, 2 dl grahamsmel, 700 g hvedemel, 1 dl vand, 1 dl sesamfrø
- Lun vandet i mikroovnen eller på komfuret til 37-40 grader C½ liter vand
- Kom vandet i en skål, smuldr gæren i væsken og rør indtil den er opløst½ liter vand, 1 pk gær
- Tilsæt olie, sesamfrø, salt, grahamsmel og halddelen af hvedemelet1 spsk olie, 1 ½ dl sesamfrø, 2 dl grahamsmel, 700 g hvedemel
- Rør dejen i en røremaskine
- Tilsæt imens der røres resten af melet700 g hvedemel
- Rør gerne dejen 8-10 minutter i alt på røremaskinen (det passer som regel med min Assistent)
- Lad dejen hæve i ca. 30 minutter tildækket
- Kom dejen ud på bordet og del den i 4 stykker
- Hvert stykke rulles til lange pølser. Vælg den længe som du gerne vil have og som kan være på bagepladen
- Pensl med vand og drys med sesamfrø1 dl sesamfrø, 1 dl vand
- Lad dejen efterhæve i ca. 20 minutter
- Forvarm ovnen til 225 grader C
- Bag sesamflutes midt i ovnen i ca. 15-20 minutter
- Afkøl dem på en rist inden brug