Hjem » “Skrubbe” af mad?
Ostepaneret skrubbe

“Skrubbe” af mad?

af Laila
Udgivet: Sidst opdateret den

Meget velsmagende ret med skrubbe og let at lave. Hver ting tog ikke særligt langt tid. Jeg tror at sammenlagt har jeg stået ½time i køkkenet. Opskriften er lidt selvopfunden, og så dog er det en kombination af inspiration fra flere internetsider, som jeg har haft kigget på den sidste måneds tid.

Saucen havde været perfekt med lidt fløde, men den var ikke værst, selv om den kun blev tilsat lidt skummetmælk. Jeg syntes at jeg ville prøve lidt nyt i dag, så jeg undlod at følge en opskrift slavisk og skrev i stedet et par stikord ned på en papirlap for et par dage siden, så jeg havde en ide om, hvordan retten skulle tilberedes.

Det var en ret sjov måde at lave mad på og dejligt at være fri for at veje alt muligt af. Jeg syntes nogengange at det er lidt for let bare at følge en opskrift – for mit eget vedkomne, fordi det afholder een fra at tænke kreativt. Jeg tror at jeg lærer lidt mere ved at satse lidt.

Se flere opskrifter på aftensmad her

Hele eftermiddagen er gået med lektier og notater. Vi er nemlig startet på de fagrettede fag i skolen i dag. Det vil sige, at nu drejer undervisningen for mit vedkomne kun om ernæringsassistent og hvad der til hører. Vi har lært om kalkulation i dag, og hvordan man laver en opskrift om, så den passer til en bestemt målgruppe. I morgen skal vi planlægge et ret sjovt projekt, hvor vi skal lege køkkenleder for en dag. Det bliver skægt. Lige nu er jeg bare ret mæt efter en god omgang aftensmad. Fremgangsmåden er lidt anderledes denne gang:

Ostepaneret skrubbe på en tallerken med kartofler, gulerødder og grønkål.

Ostepaneret skrubbe med kartofler og grønt

Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

 • 1 kg skrubbefilet
 • 4 spsk rasp
 • lidt salt og peber
 • 50 g parmasan revet

Kartofler

 • 1 kg kartofler med skræl
 • 1 liter vand
 • 1 tsk salt
 • 1 spsk olie

Grøntsager

 • ½ kg gulerødder
 • 400 g grønkål

Sovs

 • 1 løg hakket
 • 1 dl hvidvin
 • 2 dl fiskefond tern
 • 2 d skummetmælk
 • Lidt salt og peber
 • ½ spsk æblecidereddike

Sådan gør du

 • Fiskefileterne er stadig en del af de mange skrubber, vi fik foræret. Fileterne blev delt på midten, og vendt i lidt mel, æg og revet parmasanost. Derefter stegt på en pande i ca 2-3 min på hver side.
 • Kartofler blev vasket og skåret i tern med skræl.
 • Derefter koges på en pande med låg og med vand, hvidløg, timian og lidt citronskal. Sikke en herlig duft! Efter 7 minutters kog, hældte jeg vandet fra og stegte dem på panden i lidt olie og drysset med lidt groft salt.
 • Grøntsagerne er dampet grønkål og gulerødder. De blev dampet i en sjat vand i en sautépande med lidt olie, salt, peber og et fed hvidløg – og så låg på. Det tog 5 min, så var de færdige.
 • Saucen er en lidt på slum-sauce. Den består af 1 løg hakket fint, kogt i lidt hvidvin og ca et par dl. fiskefond. Derefter tilsatte jeg lidt skummetmælk, salt, peber og en lille skvis æblecidereddike, da jeg syntes at den manglede et lille pift, da jeg smagte den til.

Andre relevante artikler

Efterlad en kommentar

Opskrift Vurdering
Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan fravælge det, hvis du ønsker det. Accept Læs mere

Privacy & Cookies Policy