Hjem » Skyralamande med kirsebærsauce

Skyralamande med kirsebærsauce

af Laila
Skål med dessert

Skyralamande med kirsebærsauce er en alternativ udgave af risalamande blot lavet med skyr og hytteost. Begge dele er magre proteinrige fødevarer, som kan hjælpe dig med at give en god mæthedsfornemmelse. Skyralamanden kan fint laves dagen før. Du kan spise skyralamande som en dessert, morgenmad eller eftermiddagssnack.

Find andre opskrifter på mellemmåltider her

Det er en utrolig lækker dessert. Jeg spiser den en hel del i december måned. Hvorfor først vente til juleaften? Idet den er mager, kan man sagtens bruge den som et mellemmåltid i hverdagen eller alternativ til et stykke kage eller andet sødt.

Bytteliste

  • Skyr kan erstattes med græsk yoghurt 2 %. Vil du gerne opnå en mere lind konsistens tilsættes en smule vand.
  • Hytteost kan udelades, men er en vigtig ingrediens for at opnå en lignende konsistens som den originale risalamande. Du kan frit vælge imellem hytteost med 1,5 – 4 % fedt. Jo højere fedtprocent jo flere kalorier. Vælger du at bruge hytteost 4 % øger dette kalorieindholdet i retten med 20 kcal pr person sammenlignet med hytteost 1,5 %.
  • Vaniljesukker kan erstattes med vaniljepulver eller vaniljeessens.
  • Mandler kan erstattes af andre usaltede nødder.
  • Flydende sød kan erstattes med lidt sukker, honning eller sirup. Hvis du bruger 1 spsk. sukker vil dette øge kalorieindholdet i retten med ca. 20 kcal pr person.
  • Kirsebærsaucen kan erstattes af andre bærsaucer, grød eller kompot efter smag.
bannerreklame for elkedler
Skål med skyralamande

Skyralamande med kirsebærsauce

Ret: Dessert
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Antal: 3 personer
Kalorier: 265kcal
En alternativ proteinrig udgave af risalamande, som mætter meget.
Udskriv

Ingredienser

  • 4 dl skyr ca. 400 g
  • 2 dl hytteost 1 5 % ca. 200 g
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 20 mandler ca. 20 g
  • 5 dråber flydende sød eller 1 spsk. sukker
  • 2 dl kirsebærsauce fra karton

Sådan gør du

  • Kog vand i en elkedel og hæld halvdelen over mandlerne. Lad dem trække ca. 1-2 minutter, hvorefter du hælder vandet fra og skyller dem med koldt vand. Gentag processen med resten af kogevandet. Herefter er de klar til at blive smuttet dvs. at de brune lag kan pilles af eller smuttes ved at trykke mandlen, så den smutter ud mellem 2 fingre. Herved ryger skallen af.
  • Mandlerne hakkes hakkes groft.
  • Rør skyr, hytteost, vaniljesukker og mandler sammen. Hold evt. lidt mandler tilbage til pynt.
  • Smag til med flydende sød.
  • Sæt skyralamanden på køl. Den kan fint holde sig til næste dag.
  • Kog kirsebærsaucen i kasserollen.
  • Server skyralamande med kirsebærsauce pyntet med lidt mandelstykker.

Nutrition

Calories: 265kcal
Nutrition Facts
Skyralamande med kirsebærsauce
Amount per Serving
Calories
265
% Daily Value*
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Andre relevante artikler

Efterlad en kommentar

Opskrift Vurdering




Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan fravælge det, hvis du ønsker det. Accept Læs mere

Privacy & Cookies Policy