Skyralamande med kirsebærsauce er en alternativ udgave af risalamande blot lavet med skyr og hytteost. Begge dele er magre proteinrige fødevarer, som kan hjælpe dig med at give en god mæthedsfornemmelse. Skyralamanden kan fint laves dagen før. Du kan spise skyralamande som en dessert, morgenmad eller eftermiddagssnack.
Find andre opskrifter på mellemmåltider her
Det er en utrolig lækker dessert. Jeg spiser den en hel del i december måned. Hvorfor først vente til juleaften? Idet den er mager, kan man sagtens bruge den som et mellemmåltid i hverdagen eller alternativ til et stykke kage eller andet sødt.
Bytteliste
- Skyr kan erstattes med græsk yoghurt 2 %. Vil du gerne opnå en mere lind konsistens tilsættes en smule vand.
- Hytteost kan udelades, men er en vigtig ingrediens for at opnå en lignende konsistens som den originale risalamande. Du kan frit vælge imellem hytteost med 1,5 – 4 % fedt. Jo højere fedtprocent jo flere kalorier. Vælger du at bruge hytteost 4 % øger dette kalorieindholdet i retten med 20 kcal pr person sammenlignet med hytteost 1,5 %.
- Vaniljesukker kan erstattes med vaniljepulver eller vaniljeessens.
- Mandler kan erstattes af andre usaltede nødder.
- Flydende sød kan erstattes med lidt sukker, honning eller sirup. Hvis du bruger 1 spsk. sukker vil dette øge kalorieindholdet i retten med ca. 20 kcal pr person.
- Kirsebærsaucen kan erstattes af andre bærsaucer, grød eller kompot efter smag.
Skyralamande med kirsebærsauce
Ingredienser
- 4 dl skyr ca. 400 g
- 2 dl hytteost 1 5 % ca. 200 g
- 1 tsk vaniljesukker
- 20 mandler ca. 20 g
- 5 dråber flydende sød eller 1 spsk. sukker
- 2 dl kirsebærsauce fra karton
Sådan gør du
- Kog vand i en elkedel og hæld halvdelen over mandlerne. Lad dem trække ca. 1-2 minutter, hvorefter du hælder vandet fra og skyller dem med koldt vand. Gentag processen med resten af kogevandet. Herefter er de klar til at blive smuttet dvs. at de brune lag kan pilles af eller smuttes ved at trykke mandlen, så den smutter ud mellem 2 fingre. Herved ryger skallen af.
- Mandlerne hakkes hakkes groft.
- Rør skyr, hytteost, vaniljesukker og mandler sammen. Hold evt. lidt mandler tilbage til pynt.
- Smag til med flydende sød.
- Sæt skyralamanden på køl. Den kan fint holde sig til næste dag.
- Kog kirsebærsaucen i kasserollen.
- Server skyralamande med kirsebærsauce pyntet med lidt mandelstykker.