Hop til opskrift

En slags skraldespand

Det er ikke så længe siden, at jeg smagte min første smoothie bowl. Det er egentlig bare en slags smoothie, som man kender den, men som er mere fyldig. Det er lidt ligesom en kold suppe, men som er så tyk at den formegentlig ikke kan drikkes gennem et sugerør, som ved traditionelle smoothies. Det smarte er dog, at man kan komme alt muligt i sådan en lækker sag. Her har jeg brugt bær, men man kan også fint komme lidt grøntsager i og frugt. Jeg har før hørt folk fortælle, at de bruger smoothies som en slags “tøm køleskabet” ret, hvor man kommer alle mulige rester at frugt og grønt i og blender løs.

Smoothie bowl aka Picasso bowl

Det jeg godt kan lide ved en smoothie bowl er, at der er plads til noget mere fylde end i en normal smoothie, som drikkes. Så i denne opskrift har jeg tilføjet lidt müsli. Men det kunne også have været rugbrødsdrys, havrefras, nødder, chiafrø, blåbær, kokosflager osv. Toppingen er med til at gøre denne simple ret utrolig smuk og fristende. Nogle smoothie bowls ligner små kunstværker bare ved måden toppingen bliver placeret. Så avanceret er jeg dog ikke. Jeg nøjes med “læg det hele i en bunke looket”. Det skal jo bare ned i “kråsen”, som man siger her i det vestjydske 🙂

Mælkeallergi

Vi har muligvis fået en mælkeallergiker i familien, så derfor har jeg i opskriften brugt en plantebaseret yoghurt. Men en almindelig mælkeyoghurt kan også bruges. Man kan også bruge skyr, græsk yoghurt, kvark eller andre surmælksprodukter. Jeg havde faktisk ikke smagt plantebaseret yoghurt, før jeg lavede denne opskrift. Jeg må sige, at jeg er ret overrasket over smagen. Det smager jo som yoghurt. Hvor er det fedt, at man er blevet så god til at lave sådanne alternative produkter.

Ombytningsliste:

 • Hindbær kan erstattes med jordbær, blåbær, mango, ananas, eller alle mulige andre frugter og bær
 • Alpro yoghurten kan erstattes med skyr, græsk yoghurt, A38, kvark eller andre surmælksprodukter
 • Müslien kan erstattes med alt muligt andet topping som kornflager, havregryn, rugbrødsdrys, kerner, frø og mange mange andre lækre ting
Smoothie bowl med hindbær og müsli
Forb. tid
8 min
Tid
8 min
 

Smoothie har været kendt længe. Der er dog alligevel lidt nyt i at hælde smoothien i en skål i stedet for at drikke den. Det giver også plads til lidt ekstra fylde, som her er müsli. I opskriften bruges plantebaseret yoghurt, men almindelig yoghurt smager ligeså godt. En dejlig mættende morgenmad.

Type: Morgenmad
Antal: 1 person
Kalorier pr. person/stk.: 308 kcal
Ingredienser
 • 125 g hindbær, frosne
 • 2,5 dl Alpro mild & creamy eller alm. yoghurt natural
 • 4 spsk müsli
 • ½ tsk flydende sødemiddel eller 1 tsk. honning
Sådan gør du
 1. Hindbærrene blendes i en blender, minihakker eller food processor.sammen med yoghurten. Det kan være en god ide at koge hindbærrene inden eller dagen før i min. 1 minut pga. bakterier.

 2. Smag til med flydende sød eller honning.

 3. Hæld smoothien i en skål og kom müsli oven på.

 4. Pynt evt. med lidt ekstra hindbær.

Author

Write A Comment