Gå til opskrift

Denne kringle er min ynglings, da jeg aldrig har smagt bedre før eller siden. For en del år siden så jeg et program i tv’et med Søren Ryge, hvor han besøgte en ældre dame. Hun bagte denne kringle, og Søren Ryge var vild med den! Det kan jeg godt forstå. Det er simpelthen også den bedste jeg har smagt. Mangler du inspiration til en anden kage, så prøv Bo Bechs chokoladekage. Den er mega god! Bemærk at disse opskrifter indeholder mange kalorier og har et højt indhold af mættet fedt. Så de hører under kategorien lidt men godt 🙂

Jeg har ladet opskriften være som den er originalt. Men man kan godt skrue lidt ned for margarinen og erstatte noget af den med flydende margarine. Den kan også sagtens fryses. Jeg har ofte lavet den uden at bage den og blot frosset den ned i rå form. Her undlader man den sidste hævning og ligeså sukkerdrysset. Så tør man den bare op den dag den skal bruge. Den begynder at hæve når den bliver stuetemperatur. Når den er puffet nok op, drysses med lidt perlesukker, og så er den klar til bagning.

Søren Ryge kringle
Forb. tid
1 t 10 min
Tilb. tid
15 min
 

Den bedste kringle der findes!

Type: Bagværk
Antal: 24 stykker
Kalorier pr. person/stk.: 325 kcal
Ingredienser
Dej
 • 2 dl vand
 • 300 g margarine
 • 1 pk gær
 • 3 spsk sukker
 • 450 g mel
Remonce
 • 225 g margarine
 • 225 g sukker
 • 1 spsk kanel kan udelades
 • 4 spsk rosiner kan udelades
Til pensling og drys
 • 8 spsk perlesukker
 • 8 spsk Hasselnødder
Sådan gør du
 1. Kom vand, margarine, gær, sukker og æg i en skål. Det skal blot lægge der i 20 min.

 2. Tilsæt melet og ælt dejen indtil det meste margarine er opløst.

 3. Lad dejen hæve i 30 min.

 4. Rør imens sukker, margarine og kanel til remonce.

 5. Rul dejen ud på et melet bord til en stor rektangel.

 6. Del den i 4 lange stænger.

 7. På hver stang fordeles remoncen i midten som en lang stribe.

 8. Drys evt. med rosiner

 9. Dejen foldes sammen ind over hinanden på langs – lidt som når man folder tebirkes.

 10. Pensel med æg og drys med perlesukker og hasselnødder.

 11. Lad kringlen hæve 15 min.

 12. Bag kringlen i en forvarmet ovn ved 200 grad i ca, 15 min. Hold øje med den, da den lige pludselig får nok bruning.

Author

Write A Comment