Denne nemme spidskålssalat med 5 ingredienser stammer fra en opskrift, som jeg fik fra en kær skoleveninde i sin tid, hvor jeg gik på VUC i Herning. Jeg var i gang med at studere nogle enkelfag for at kunne komme ind på studiet som diætist. Det tog ½ år og så var jeg klar til at søge ind. Jeg var så heldig at blive optaget på VIA i Århus og brugte derefter 3½ år af mit liv på skolebænken. En bænk som jeg regnede med, at jeg for længst havde forladt i tidernes morgen.
“Hvor er det dejligt, at alting lukker
lige så stille op…”
Men sådan gik det ikke, da jeg fik nogle skavanker, som gjorde at jeg måtte sadle om. Det er jeg nu også glad for, at jeg gjorde det, da jeg i dag har et utroligt dejligt og spændende job.
Andre relevante opskrifter
Broccolisalat
René og jeg holdt fælles fødselsdag forleden dag. Rene bestemte hovedmenuen, som så skulle bestå af store bøffer og bearnaisesovs. Ja selvfølgelig 😀 Hvad havde jeg egentlig regnet med. Jeg havde selv forslået tapas, meeen den var han ikke med på. Derfor sørgede jeg for at lave et par salater, for at skabe lidt balance i tingene. Den ene var en broccolisalat. Den her fra Valdemarsro.
Jeg har faktisk aldrig lavet den før med granatæblekerner, men det smagte nu ret godt. Jeg brugte også fedtreduceret bacon. Det var heller ikke værst. Jeg sørgede også for, at der både var bearnaisesauce og rødvinssauce. Så var der både en fed og mager sovs.
Spidskålssalat
Dagen var utroligt vellykket, og hvor kan jeg mærke, at det er, som om at man sætter meget mere pris på fællesskabet efter al den restriktion, som er i landet. Hvor er det dejligt, at alting lukker lige så stille op for, hvor har det dog føles ensomt. Nu kan man mærke, hvor meget det giver, at man kan være sammen med andre mennesker ind i mellem.
Nå tilbage til spidsskålsalaten. Den er lidt speciel pga. marinaden. Man indkoger nemlig ½ liter juice til ca. ½ dl. Det tager noget tid, men det kan heldigvis passe sig selv det meste af tiden. Salaten har en sød og syrlig smag. Den er utrolig frisk og passer godt som et modspil til den fede bearnaisesaucesovs og bøf.
Køkkenudstyr
Dette er typisk køkkenudstyr, som er rart at have, når man skal lave spidskålssalat. Det er disse ting, jeg plejer at bruge.
Hvad koster det at lave spidskålssalat?
Det koster 32 Kr. at lave en hel portion spidskålssalat til 8 mennesker. Dette er beregnet med de priser, der er i dag på råvarerne. Disse er prissat efter Rema1000’s priser og med de præcise mængder, der er brugt i opskriften. Prisen er ikke medregnet omkostninger til el og vand. Bemærk at prisen vil variere efter sæson, udbud og efterspørgsel.
Hvor mange kalorier er der i en portion spidsskålssalat?
Der er ca. 80 kalorier i en portion spidsskålssalat til en person.
Sprød spidskålssalat
Ingredienser
- 4-5 dl appelsinjuice
- ½ spidskål lilla
- ½ spidskål grønt
- 2-3 æbler Elstar eller Pink lady
- Lidt salt
- Lidt peber
- 1 stor klase vindruer uden kerner
Sådan gør du
- Vindruerne halveres1 stor klase vindruer
- Æblerne skæres i tynde både eller tern2-3 æbler
- Appelsinjuicen koges ind til en sirup4-5 dl appelsinjuice
- Spidskålen halveres. Stokken fjernes og skæres i tynde strimler½ spidskål, ½ spidskål
- Alle ingredienser vendes sammen i en skål og tilsættes lidt salt og peberLidt salt, Lidt peber
- Marinaden skal have lov at trække ca 30 min inden salaten spises