Denne spidskålssalat stammer fra en opskrift jeg fik fra en kær skoleveninde i sin tid, hvor jeg gik på VUC i Herning. Jeg var i gang med at studere nogle enkelfag for at kunne komme ind på studiet som diætist. Det tog ½ år og så var jeg klar til at søge ind. Jeg var så heldig at blive optaget på VIA i Århus og brugte derefter 3½ år af mit liv på skolebænken. En bænk som jeg regnede med at jeg for længst havde forladt i tidernes morgen. Men sådan gik det ikke, da jeg fik nogle skavanker, som gjorde at jeg måtte sadle om. Det er jeg nu også glad for, at jeg gjorde det, da jeg i dag har et utroligt dejligt og spændende job.

René og jeg holdt fælles fødselsdag forleden dag. Rene bestemte hovedmenuen, som så skulle bestå af store bøffer og bearnaisesovs. Ja selvfølgelig 😀 Hvad havde jeg egentlig regnet med. Jeg havde selv forslået tapas, meeen den var han ikke med på. Derfor sørgede jeg for at lave et par salater, for at skabe lidt balance i tingene. Den ene var en broccolisalat. Den her fra Valdemarsro. Jeg har faktisk aldrig lavet den før med granatæblekerner, men det smagte nu ret godt. Jeg brugte også fedtreduceret bacon. Det var heller ikke værst. Jeg sørgede også for, at der både var bearnaisesauce og rødvinssauce. Så var der både en fed og mager sovs.

Dagen var utroligt vellykket, og hvor kan jeg mærke, at det er, som om at man sætter meget mere pris på fællesskabet efter al den restriktion, som er i landet. Hvor er det dejligt, at alting lukker lige så stille op for, hvor har det dog føles ensomt. Nu kan man mærke, hvor meget det giver, at man kan være sammen med andre mennesker ind i mellem.

Kunne du tænke dig at se, hvordan salaten laves, så se med på min youtubekanal:

Se hvordan du laver spidsskålsalaten og broccolisalaten fra fødselsdagen

Nå tilbage til spidsskålsalaten. Den er lidt speciel pga. marinaden. Man indkoger nemlig ½ liter juice til ca. ½ dl. Det tager noget tid, men det kan heldigvis passe sig selv det meste af tiden. Salaten har en sød og syrlig smag. Den er utrolig frisk og passer godt som et modspil til den fede bearnaisesaucesovs og bøf.

Spidskålsalat
Forb. tid
1 t 30 min
 

En dejlig sød og syrlig salat

Type: Salat
Antal: 6 personer
Ingredienser
  • ½ lilla spidskål
  • ½ grøn spidskål
  • ½ bakke vindruer
  • 3 æbler
  • ½ liter appelsinjuice
Sådan gør du
  1. Skær spidskålen i fine strimler

  2. Skær vindruerne i kvarte

  3. Skær æblerne i tern efter du har fjernet kernehuset

  4. Reducer (kog ind) appelsinjuicen til ca. ½ dl i en kasserolle

  5. Lad juice afkøle

  6. Bland det hele sammen i en skål og sæt på køl indtil servering

Author

Write A Comment