Hjem » Spinatvafler med røget laks

Spinatvafler med røget laks

af Laila

Har du et vaffeljern, som kun ser solens stråler et par gange i året? Så skulle du måske prøve kræfter med denne spændende opskrift på Spinatvafler med røget laks. Vaffeljernet kan nemt bruges til en lidt anden type vafler, end den slags med syltetøj eller is.

Se flere spændende opskrifter på aftensmad her

Denne opskrifter kræver ikke de helt store madkundskaber. Det er blot vaflerne, som kræver lidt tålmodighed. Det er en god ret til at få nogle flere grøntsager på menuen. Den er utrolig velsmagende, og så bidrager den til kostrådet om at spise mere fisk.

Vafler hører sig ikke kun til i det søde køkken med sukker, sirup eller is. I dag ses der mange forskellige vaffelopskrifter med diverse tilbehør på Internettet. Men uanset hvad man kommer i dejen eller hvilket tilbehør, som kommer oven på vaflen, skal man have et vaffeljern for at komme igang.

Jeg fik for et par år siden dette vaffeljern: Tefal Snack Collection multijern. Det virker bare perfekt, og jeg er utrolig glad for det. Det er nemlig smart, fordi at man kan købe forskellige plader til det. Så ud over at lave vafler, kan man lave alle mulige andre ting såsom:

  • toasts
  • panini
  • mini madeleines
  • hjerteformede vafler
  • tynde vafler, som kan rulles
  • vaffelkiks (iskager)
  • mini dumplings
  • … og mange flere.
Spinatvafler med røget laks

Spinatvafler med røget laks

Ret: Hovedret
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 stk
Udskriv

Ingredienser

Vaffeldej

  • 200 g spinat frisk eller frossen
  • 3 æg
  • 1 dl hvedemel
  • 1 dl grahamsmel
  • 1 dl minimælk
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk olivenolie til stegning

Topping

  • 150 g Buko flødeost naturel
  • 1 spsk dild frisk eller frost
  • 50 g salat – babymix
  • 150 g røget laks i skiver
  • 2 avokado i skiver
  • 250 g grønne ærter frost – optøet
  • 40 g syltede rødløg
  • 4 spsk cremefraiche dressing 5 % eller light kan udelades

Sådan gør du

Vafler

  • Varm spinaten på en pande med lidt vand indtil den falder sammen
  • Bland alle ingredienser til vaffeldejen i en skål
  • Forvarm vaffeljernet i 2-3 minutter
  • Kom lidt olie på – brug evt. oliespray
  • Bag vaflerne ca. 1 -2 minutter på hver side

Topping

  • Smør vaflerne med Buko flødeost og drys med dild
  • Top med salat, laks, avokado, ærter, syltede rødløg og dressing

Andre relevante artikler

Efterlad en kommentar

Opskrift Vurdering




Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan fravælge det, hvis du ønsker det. Accept Læs mere

Privacy & Cookies Policy