Hjem » Stegt flæsk med persillesovs og rodfrugter
Tallerken med Stegt flæsk med persillesovs og rodfrugter

Stegt flæsk med persillesovs og rodfrugter

af Laila
Udgivet: Sidst opdateret den

De fleste elsker stegt flæsk med persillesovs. Denne ret kan sagtens indgå i dine nye sunde madvaner. Prøv derfor at tilføje lidt grøntsager. Skal det være nemt, kan det være kogte ærter eller gulerødder eller bagte rodfrugter, som i denne opskrift. Når man ikke panerer flæsket og steger det på en rist i ovnen, smeltes en del af fedtet fra. Sovsen er lavet på mælk i stedet for fløde og med en lille mængde fedtstof til opbagningen.

Bannerreklame om køkkenmaskiner

Rodfrugterne på billedet er lavet i en Airfryer. Det er en smart lille ovn, som tilbereder maden hurtigere end i en almindelig ovn. Det tager kun 20 minutter at lave bagte rodfrugter i en Airfryer, hvorimod i en almindelig ovn tager det typisk min. 30 minutter.

Der findes mange Airfryer på markedet. Her ses et lille udvalg af de mest populære lige for tiden:

OBH Nordica Easy fry compact digital AG3018S0OBH Nordica Easy fry compact digital AG3018S0
1,6 L
6 forudindstillede programmer,
kompakte design
timer
justerbar temperatur
Friter, steg, grill og bag

Købeknap
Philips HD 921680 AirFryerPhilips HD 9216/80 AirFryer
80-200 °C
Timer (0-30 min.)
Luftudtagssprækker
Rum til opbevaring af ledningen
Friter, steg, grill og bag

Købeknap
Philips Airfryer XL HD926190Philips Essential HD9270 Airfryer XL
6,2 L
80-200 °C
Friter, steg, grill og bag
Forudindstillede menuer

Købeknap

Se flere spændende opskrifter på aftensmad her

Tallerken med stegt flæsk og persillesovs

Stegt flæsk med persillesovs og rodfrugter

Ret: Hovedret
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Antal: 4 personer
Danmarks nationalret i en lettere udgave.
Udskriv

Ingredienser

Kød

  • 16 skiver flæsk
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peber stødt

Sovs

  • 10 g flydende margarine fx Becel
  • 2 spsk hvedemel
  • 3 dl mælk eller plantedrik
  • 1 bundt persille frisk hakket
  • ½ tsk salt

Kartofler

  • 1 små kartofler
  • ½ tsk salt

Rodfrugter

  • 1 kg rodfrugter fx pastinak gulerødder og rødbede
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk hvidvinseddike eller æblecidereddike
  • 1 tsk honning
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk peber
  • ½ tsk italiensk krydderi

Sådan gør du

Kød

  • Forvarm ovnen til 250 grader C
  • Drys flæsket med salt og peber
  • Læg det på en bageplade med bagepapir
  • Steg flæsket i ca. 20 minutter (vend flæsket efter 10 minutter)
  • Læg det på fedtsugende papir

Sovs

  • Kom flydende margarine i en varm kasserolle
  • Tilsæt mel og pisk det godt sammen
  • Hæl mælk i lidt ad gang og pisk imens
  • Juster konsistensen med kartoffelvand eller lidt vand fra hanen og kog sovsen i ca. 1 minut.
  • Tilsæt persille
  • Smag til med salt

Kartofler

  • Skyl kartoflerne godt. Du behøves ikke skrælle dem.
  • Kom dem i en kasserolle med vand og salt.
  • Kog dem i ca. 10-15 minutter indtil de er møre.

Rodfrugter

  • Skyl og rens rodfrugterne
  • Skær dem i aflange stænger
  • Bland dressing af olie, eddike, honning og krydderier
  • Vend dressingen og rodfrugterne sammen
  • Kom rodfrugterne i en bradepande eller glasfad
  • Bages i ovnen ved ca. 200 grader i 30 minutter eller 20 minutter i en Airfryer. Hvis du bruger en Airfryer, lægges lidt folie i bunden af risten og rodfrugterne ovenpå.

Andre relevante artikler

Efterlad en kommentar

Opskrift Vurdering




Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan fravælge det, hvis du ønsker det. Accept Læs mere

Privacy & Cookies Policy