De fleste elsker stegt flæsk med persillesovs. Denne ret kan sagtens indgå i dine nye sunde madvaner. Prøv derfor at tilføje lidt grøntsager. Skal det være nemt, kan det være kogte ærter eller gulerødder eller bagte rodfrugter, som i denne opskrift. Når man ikke panerer flæsket og steger det på en rist i ovnen, smeltes en del af fedtet fra. Sovsen er lavet på mælk i stedet for fløde og med en lille mængde fedtstof til opbagningen.

Bannerreklame om køkkenmaskiner

Rodfrugterne på billedet er lavet i en Airfryer. Det er en smart lille ovn, som tilbereder maden hurtigere end i en almindelig ovn. Det tager kun 20 minutter at lave bagte rodfrugter i en Airfryer, hvorimod i en almindelig ovn tager det typisk min. 30 minutter.

Der findes mange Airfryer på markedet. Her ses et lille udvalg af de mest populære lige for tiden:

OBH Nordica Easy fry compact digital AG3018S0OBH Nordica Easy fry compact digital AG3018S0
1,6 L
6 forudindstillede programmer,
kompakte design
timer
justerbar temperatur
Friter, steg, grill og bag

Købeknap
Philips HD 921680 AirFryerPhilips HD 9216/80 AirFryer
80-200 °C
Timer (0-30 min.)
Luftudtagssprækker
Rum til opbevaring af ledningen
Friter, steg, grill og bag

Købeknap
Philips Airfryer XL HD926190Philips Essential HD9270 Airfryer XL
6,2 L
80-200 °C
Friter, steg, grill og bag
Forudindstillede menuer

Købeknap

Se flere spændende opskrifter på aftensmad her

Stegt flæsk med persillesovs og rodfrugter

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Antal 4 personer
Danmarks nationalret i en lettere udgave.

Ingredienser

Kød

  • 16 skiver flæsk
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peber (stødt)

Sovs

  • 10 g flydende margarine fx Becel
  • 2 spsk hvedemel
  • 3 dl mælk eller plantedrik
  • 1 bundt persille (frisk hakket)
  • ½ tsk salt

Kartofler

  • 1 små kartofler
  • ½ tsk salt

Rodfrugter

  • 1 kg rodfrugter fx pastinak (gulerødder og rødbede)
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk hvidvinseddike eller æblecidereddike
  • 1 tsk honning
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk peber
  • ½ tsk italiensk krydderi

Sådan gør du 

Kød

  • Forvarm ovnen til 250 grader C
  • Drys flæsket med salt og peber
  • Læg det på en bageplade med bagepapir
  • Steg flæsket i ca. 20 minutter (vend flæsket efter 10 minutter)
  • Læg det på fedtsugende papir

Sovs

  • Kom flydende margarine i en varm kasserolle
  • Tilsæt mel og pisk det godt sammen
  • Hæl mælk i lidt ad gang og pisk imens
  • Juster konsistensen med kartoffelvand eller lidt vand fra hanen og kog sovsen i ca. 1 minut.
  • Tilsæt persille
  • Smag til med salt

Kartofler

  • Skyl kartoflerne godt. Du behøves ikke skrælle dem.
  • Kom dem i en kasserolle med vand og salt.
  • Kog dem i ca. 10-15 minutter indtil de er møre.

Rodfrugter

  • Skyl og rens rodfrugterne
  • Skær dem i aflange stænger
  • Bland dressing af olie, eddike, honning og krydderier
  • Vend dressingen og rodfrugterne sammen
  • Kom rodfrugterne i en bradepande eller glasfad
  • Bages i ovnen ved ca. 200 grader i 30 minutter eller 20 minutter i en Airfryer. Hvis du bruger en Airfryer, lægges lidt folie i bunden af risten og rodfrugterne ovenpå.
Ret: Hovedret

Write A Comment

Opskrift Vurdering




Pin It