De fleste elsker stegt flæsk med persillesovs. Denne ret kan sagtens indgå i dine nye sunde madvaner. Prøv derfor at tilføje lidt grøntsager. Skal det være nemt, kan det være kogte ærter eller gulerødder eller bagte rodfrugter, som i denne opskrift. Når man ikke panerer flæsket og steger det på en rist i ovnen, smeltes en del af fedtet fra. Sovsen er lavet på mælk i stedet for fløde og med en lille mængde fedtstof til opbagningen.
Rodfrugterne på billedet er lavet i en Airfryer. Det er en smart lille ovn, som tilbereder maden hurtigere end i en almindelig ovn. Det tager kun 20 minutter at lave bagte rodfrugter i en Airfryer, hvorimod i en almindelig ovn tager det typisk min. 30 minutter.
Der findes mange Airfryer på markedet. Her ses et lille udvalg af de mest populære lige for tiden:
Se flere spændende opskrifter på aftensmad her
Stegt flæsk med persillesovs og rodfrugter
Ingredienser
Kød
- 16 skiver flæsk
- 1 tsk salt
- ½ tsk peber stødt
Sovs
- 10 g flydende margarine fx Becel
- 2 spsk hvedemel
- 3 dl mælk eller plantedrik
- 1 bundt persille frisk hakket
- ½ tsk salt
Kartofler
- 1 små kartofler
- ½ tsk salt
Rodfrugter
- 1 kg rodfrugter fx pastinak gulerødder og rødbede
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk hvidvinseddike eller æblecidereddike
- 1 tsk honning
- ½ tsk salt
- ½ tsk peber
- ½ tsk italiensk krydderi
Sådan gør du
Kød
- Forvarm ovnen til 250 grader C
- Drys flæsket med salt og peber
- Læg det på en bageplade med bagepapir
- Steg flæsket i ca. 20 minutter (vend flæsket efter 10 minutter)
- Læg det på fedtsugende papir
Sovs
- Kom flydende margarine i en varm kasserolle
- Tilsæt mel og pisk det godt sammen
- Hæl mælk i lidt ad gang og pisk imens
- Juster konsistensen med kartoffelvand eller lidt vand fra hanen og kog sovsen i ca. 1 minut.
- Tilsæt persille
- Smag til med salt
Kartofler
- Skyl kartoflerne godt. Du behøves ikke skrælle dem.
- Kom dem i en kasserolle med vand og salt.
- Kog dem i ca. 10-15 minutter indtil de er møre.
Rodfrugter
- Skyl og rens rodfrugterne
- Skær dem i aflange stænger
- Bland dressing af olie, eddike, honning og krydderier
- Vend dressingen og rodfrugterne sammen
- Kom rodfrugterne i en bradepande eller glasfad
- Bages i ovnen ved ca. 200 grader i 30 minutter eller 20 minutter i en Airfryer. Hvis du bruger en Airfryer, lægges lidt folie i bunden af risten og rodfrugterne ovenpå.