Hjem » Stegt laks med ærtepuré og hvide kartofler
Stegt laks med ærtepure

Stegt laks med ærtepuré og hvide kartofler

af Laila
Udgivet: Sidst opdateret den

Det skulle lige gå lidt hurtigt. Min mand René skulle afsted på jagt omkring kl 17:30, og jeg var hjemme 15:45. Så på godt 1 time nåede jeg at smække en gang muffinsdej i foodprocesoren og lave denne skønne lille ret, som vi spiste inden han tog afsted, med hjemmebagte bananmuffins under den ene arm og geværet i den anden 🙂 …. og nu troede jeg lige, at jeg skulle hjem og slappe af…Nej det passer ikke. Jeg vidste, hvornår han skulle afsted, så på vej hjem i bussen planlagde jeg, hvad jeg ville lave og i hvilken rækkefølge tingene skulle gøres i, for at det skulle lykkedes.. og så hjalp gemalen med at skrælle kartoflerne, hvilket var en stor hjælp.

Kitchen One reklame
– reklame –

Se flere af mine spændende opskrifter på tilbehør her

Jeg fandt retten på Alletiders kogebog. Det hele kunne laves på den tid kartoflerne skulle koge, og så skulle der ikke en helt masse ingredienser i, hvilket passede mig fint, for jeg har nemlig ikke fået handlet ind endnu i denne uge. Jeg tror ikke jeg behøves at skrive opskriften ned. Det meste giver sig selv på nær ærtepuréen.

Stegt laks med ærtepure lille

Ærtepuré

Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 500 gr. ærter
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. creme fraiche
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Kog hvidløget i 2-3 min i en gryde
  • Tilsæt ærterne og kog dem ca. 3 min.
  • Hæld vandet fra og lad grøntsagerne afdryppe i en si.
  • Tilsæt creme fraiche, salt og peber
  • Blend det hele med en stavblender
  • Så er det færdig – Nemt hva? 🙂

Det hele smagte godt sammen. Baconet gav lige det sidste touch. Fisken ville have været super, hvis jeg ikke lige havde stegt den alt for længe. Jeg gav den 3-4 min. på hver side. Det var vidst lige mere end rigeligt :S Den blev liiiidt tør. Men sådan er det, når man er en newbee  🙂 Jeg syntes at ærtepuréen var et godt alternativ til sauce. Retten får 4 ud af 6 stjerne.

Andre relevante artikler

Efterlad en kommentar

Opskrift Vurdering
Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan fravælge det, hvis du ønsker det. Accept Læs mere

Privacy & Cookies Policy