Stegt kylling fra USA
Denne opskrift på stegt kylling (friend chicken) stammer fra Amerika. Det er en almindelig ret i USA, hvor kyllingen paneres og frituresteges. Det er ikke så almindeligt herhjemme. Men det smager utrolig godt. Kyllingen bliver utrolig sprød med den lækre panering. Den egner sig fint til en gang kartoffelsalat eller blandet salat. I USA spiser man den ofte med baked beans eller mac n’ cheese.
Min amerikanske fødselsdag
Jeg syntes denne ret fortjener en plads i det danske køkken – eller mit køkken om ikke andet 🙂 Det bliver måske ikke lige en ret, man får hver uge. Men ønsker man at gøre lidt mere ud af det, kan den fint gå en lørdag aften eller til gæstemaden. Sidst jeg lavede denne opskrift var til min fødselsdag. Der lavede en masse forskellige retter fra USA – da temaet fra amerikansk. Det var en stor succes. Maden blev god og gæsterne var glade. Vi gik alle mætte (eller nærmere sagt overmætte) fra bordet.
Andre amerikanske opskrifter
- BBQ marinade – lige så god som den fra Bone’s!
- Bananbrød med hvidhvede og chokolade uhmmm…
- Amerikansk græskarbrød
- Amerikansk æbletærte (American apple pie)
- Amerikansk bananbrød
Men er der ikke mange kalorier i stegt kylling?
Panering og stegning i olie tilføjer en del ekstra kalorier til kyllingen. Det er ikke så underligt. Olie indeholder utroligt mange kalorier, da paneringen suger en del af den under stegningen. Det giver en del ekstra kalorier. Men omvendt gør det også kyllingen utrolig sprød og lækker.
Da det ikke er en ret, man spiser hver dag, er der ikke noget at bekymre sig om. Prøv at mærke godt efter i maven. Man kan ofte fornemme mætheden, når den kommer. Det er kroppens måde at fortælle, hvornår man har fået nok at spise. Jeg har skrevet en artikel om dette emne her.
Stegt kylling (fried chicken)
Equipment
Ingredienser
- 16 kyllingelår
- 1 liter kærnemælk
Panering
- 500 g hvedemel
- 2 spsk salt
- 1 tsk peber stødt
- 2 tsk timian tørret
- 2 tsk paprika
- 1 tsk cayennepeber
Til stegning
- ½ liter olie til stegning
Sådan gør du
- Kom kyllingelårene i en skål.16 kyllingelår
- Dæk kyllingelårene med kærnemælk og sæt dem i køleskabet natten over eææer op til 24 timer.1 liter kærnemælk
- Tag kyllingen ud på selve dagen, de skal steges, og lad dem stå på bordet i kærnemælken ca. ½ time.
- Forvarm ovnen til 175 grader C.
Panering
- Bland paneringen i en meget stor skål.500 g hvedemel, 2 spsk salt, 1 tsk peber, 2 tsk timian, 2 tsk paprika, 1 tsk cayennepeber
- Kom kyllingelårene en efter en over i paneringen og vend dem godt rundt.
Stegning
- Opvarm olien i en dyb stegepande ved medium-høj varme.½ liter olie
- Sænk om nødvendigt varmen lidt for at undgå at olien bliver for varm.
- Læg de panerede stykker kylling på en tallerken.
- Kom kyllingen i olien – 3 eller 4 stykker ad gangen. De må ikke klistre sammen.
- Steg kyllingelårerne i ca. 5 til 7 minutter, Vend stykkerne undervejs.
- Steg dem indtil de er gyldne og sprøde
- Læg kyllingen på en bageplade med bagepapir
- Kom dem i ovnen og steg dem yderligere i ca. 15 minutter eller indtil de har en kernetemperatur på 75 grader C.