Svensk pølseret
Hjemme igen efter en lang dag i køkkenet. Aftensmaden står på Svensk pølseret. Det skulle lige være noget nemt igen igen. Det skal helst ikke blive en dårlig vane med den “nemme” aftensmad-løsning. Siden jeg er startet på skole, er den ugentlige madplanlægning gået lidt i vasken, og jeg har ikke samme tid til at “kræse” om retterne.
Næsten for godt til at være sandt
Min mand René købte nogle fedtfattige pølser fra Langelænder med kun 9% fedt. Dette skyldes at pølserne er tilsat kartofler. De er købt i Fakta til omkring 30,- kr. Disse skal bruges i aften.
Se flere spændende opskrifter på aftensmad her
Nøglehulsmærket pølser
Har du svært ved at finde nøglehulsmærket pølser, så prøv at kig ind hos Rema1000. De har som regel en pakke liggende. Det sker, at der opstår andre fedtreducerede udgaver i de forskellige supermarkeder. Men det varer ofte ikke så længe inden, at de er røget af hylderne igen. Jeg tænker at dette skyldes, at folk ikke køber dem. Men Rema1000 har haft nogle i lang tid. Der plejer man at være heldig.
Hvor mange kalorier er der i svensk pølseret?
Der er 557 kalorier i en portion svensk pølseret til en person. Energien kommer især fra kartoflerne og pølserne.
Jeg har forsøgt at skære ned i kalorierne ved at bruge madlavningsfløde i stedet for piskefløde. Jeg har også brugt fedtfattige pølser i stedet for de almindelige. Retten bliver stadig rigtig god.
Hvad koster det at lave svensk pølseret?
Det koster 76 Kr. at lave svensk pølseret til 4 personer. Dette er beregnet ud fra de præcise mængder, som er brugt i opskriften. Priserne er fra Rema1000’s hjemmeside (oktober 2022). Det er især pølserne, der koster mest. Jeg nøjes nogle gange med at bruge 5 pølser, hvilket svarer til indholdet i en pakke. Jeg tilføjer så i stedet for de ekstra pølser en dåse med kikærter. Det svarer godt. Man sparer ca. 7-8 kr. ved at lave retten på denne måde.
Svensk pølseret
Ingredienser
Kartofler
- 1½ kg kartofler
- 1½ liter vand
- 1 tsk salt
Gryderet
- 1 spsk olie
- 3 løg
- 8 pølser Nøglehulsmærket
- 1 spsk paprika
- 4 dl minimælk
- 1 dl madlavningsfløde 7 %
- 140 gram tomatpuré 1 dåse
- 1 tsk salt
- ½ tsk peber
- 1 bundt purløg
Sådan gør du
Kartofler
- Skræl og kog kartoflerne.1½ kg kartofler, 1½ liter vand, 1 tsk salt
- Skær de afkølede kartofler i grove tern
Gryderet
- Skræl løggene og skær dem i tern.3 løg
- Skær pølserne over i skiver. Gerne lidt skråt.8 pølser
- Varm olien i en gryde.1 spsk olie
- Tilsæt løg og steg dem indtil de er gyldne.
- Tilsæt paprikaen og rist det lidt af.1 spsk paprika
- Tilsæt pølserne og brun dem godt.
- Tilsæt mælk.4 dl minimælk
- Tilsæt salt og peber,1 tsk salt, ½ tsk peber
- Tilsæt tomatpure.140 gram tomatpuré
- Tilsæt kartoflerne og vend dem forsigtigt rundt.
- Lad retten simre under låg i ca. 15 minutter.
- Vend madlavningsfløden i retten og lad den simre i et par minutter.1 dl madlavningsfløde
- Pynt med purløg til sidst.1 bundt purløg
Noter
- Hvis du vil spare lidt på kødet, så prøv at nøjes med at bruge 5 pølser og komme en dåse kikærter i. Det smager også godt.