Tacos med sommersalat og oksekød
Tacos med oksekød og sommersalat er en simpel og lækker ret. Det passer til tiden, vi er kommet til på året, hvor butikkerne bugner at forskellige danske grøntsager som salater, agurker og tomater.
Tacoskaller kan jo fyldes med lidt af hvert og denne opskrift er bare min måde at gøre det på. Det er ikke noget fancy, men ret simple og billige råvarer. Selvom hvad er egentlig billigt lige for tiden? Jeg syntes nu alting stiger og stiger.

Se flere opskrifter på sommerretter her
Dette er en børnevenlig opskrift, da det hele er delt op, og man kan sagtens være fælles i køkkenet om at lave den. Den kan varieres med mange andre slags grøntsager, kødfyld og dressinger.
Hvad koster det at lave Tacos?
En opskrift som denne med fyld til 12 tacos koster ca. 160 Kr., hvis du handler ind i Rema1000. Det vil sige 40 kr. pr. person. Dette er beregnet efter den præcise mængde råvarer, som står i opskriften. Der er ikke medregnet udgifter til el og vand.
Hvor mange kalorier er der i en portion tacos?
En portion tacos, som giver 4 fyldte tacoskaller indeholder ca. 649 kalorier. Dette er beregnet ud fra mængderne i opskriften og med et svind på 10 % fra stegning.

Tacos med oksekød og sommersalat
Equipment
- Minihakker eller urtekniv og skærebræt
Ingredienser
Kød
- 1 spsk olivenolie
- 400 gram hakket oksekød 4 -7 %
- 1 dåse sorte bønner, kogte 240 g
- 1 løg i tern
- 3 fed hvidløg presset
- 1 lille dåse tomatpuré 70 g
- 1 brev Taco krydderimix
Salat
- ½ pose krøllet salatmiks Rema1000
- 1/4 spidskål hakket
- 12 cherrytomater i halve
- ½ agurk i tern
- 1 dåse ananas i tern, 227 g
Guacamole
- 2 avocado små og modne
- 2 spsk Cheasy fraiche 5 %
- 1 tsk hvidløgspulver eller 1 fed hvidløg
- 1 spsk citronsaft
- Salt og peber
Andet
- 1 pakke Taco Shells 12 stk.
- 2 dl salsa købt færdigblandet
- ½ pose Cheasy mozzarella 13 % eller cheddar ost
Sådan gør du
Kød
- Opvarm olien i en sautépande.1 spsk olivenolie
- Svits løg og hvidløg i et par minutter indtil løgene bliver klare.1 løg, 3 fed hvidløg
- Tilsæt kødet og svits indtil det bliver brunet. I starten trækker der væske ud af kødet, men efterhånden som det fordampet, begynder kødet at brune.400 gram hakket oksekød
- Bland bønner, tacokrydderi og tomatpuré i og varm det hele godt igennem.1 dåse sorte bønner, kogte, 1 brev Taco krydderimix, 1 lille dåse tomatpuré
Salat
- skyl grøntsagerne godt½ pose krøllet salatmiks, 1/4 spidskål, ½ agurk, 12 cherrytomater
- Findel dem og fordel dem i små skåle
Guacamole
- Flæk avocado, pil sten ud og frigør kødet med en spiseske.2 avocado
- Kom alle ingredienser i en minihakker og blend det indtil konsistensen er cremet.2 avocado, 2 spsk Cheasy fraiche 5 %, 1 tsk hvidløgspulver, 1 spsk citronsaft
- Smag til med salt og peber.Salt og peber
Tacos
- Forvarm ovnen til 200 grader C.
- Fordel tacoskallerne på en rist.1 pakke Taco Shells
- Varm dem i ovnen i 1 minut.
Servering
- Anret salat, kødfyldet og guacamole i skåle sammen med resten af tilbehøret1 dåse ananas, 2 dl salsa, ½ pose Cheasy mozzarella 13 %
- Tacoskallerne fyldes med salat, kød, guacamole og toppes med resten af tilbehøret.