Her får du opskriften på tebirkes med fuldkornsmel. Du får nogle utrolige lette og luftige birkes, med et højere fiberindhold og lavere fedtindhold end de originale tebirkes. De er lette at lave og tager ikke så lang tid, da dejen ikke skal forhæve.
De er gode til morgenmad, brunch eller eftermiddagskaffe. De kan fint indgå som et mellemmåltid i løbet af dagen. Disse tebirkes er fryseegnet. Lidt om produkterne, som indgår i opskriften:
Amo Hvid Fuldkornsmel
Amo Hvid Fuldkornshvedemel er et produkt fra en nyere hvedesort. Det gør at den har en lys farve sammenlignet med fx grahamsmel og en mild i smagen. Produktet indeholder 100% fuldkorn – det vil sige alle kornets dele. Hermed får du en meltype, som indeholder mange fibre, vitaminer og mineraler. Det hjælper dig til, at holde dig mæt i længere tid.
Brød bagt med hvid fuldkornshvedemel smager ligesom almindeligt lyst franskbrød, selv om det er et fuldkornsbrød. Det gør at du ofte kan slippe godt afsted med at udskifte dele af almindeligt hvedemel i dit bagværk.
Becel let
Becel Let indeholder 38% fedt og er lavet på en blanding af blandt andet solsikke-, hørfrø- og rapsolie. Det er et godt alternativ til smør på brød eller til bagning. Ved at vælge denne type fedtstof, får du et produkt med en høj andel af umættet fedt og omega-3 sammenlignet med almindelig smør.
Dette er derfor et produkt, som er hjertevenligt og har færre kalorier end fx Lurpak.
Se mine andre spændende bageopskrifter her
Jeg bruger altid min elskede gamle electrolux assistent køkkenmaskine. Idag hedder den Ankersrum assistent. Men den er bygget på samme måde og ligner den gamle model. Den nye model har minutur, hvilket er praktisk. Det har min gamle dog ikke. Men det er heller ikke noget jeg savner.
Tebirkes med fuldkorn
Ingredienser
- 400 g Hvedemel
- 200 g Hvid fuldkornshvedemel
- 100 g Becel Let
- 50 g sukker
- 2 æg
- 2 dl vand
- 50 g gær
- 1 tsk. salt
Pynt
- 1 Æg
- 50 g birkes
Sådan gør du
- Opløs gæren i vand.
- Ælt hvedemel og de øvrige ingredienser i til en ensartet dej. Dejen skal ikke forhæve.
- Rul dejen ud i ca. 20 cm’s bredde og 80 cm’s længde, og pensl med samme pisket æg.
- Fold dejen sammen, så der er 3 lag.
- Vend dejen om og pensl med sammenpisket æg, og drys med birkes.
- Skær dejen ud i ca. 16 stykker, som sætte på en bageplade med bagepapir, og hæver til dobbelt størrelse.
- Bages ca. 10 min. i en forvarmet ovn ved 220° C.