Thaisuppe med kylling i Instant Pot
Denne opskrift på thaisuppe fandt jeg på Pinterest. Jeg justerede lidt i den efter, hvad jeg nu havde på lager, og det kom der en utrolig velsmagende og stærk thai suppe ud af.
Det er sådan en suppe, som er let at lave og smager, som fik du den fra en gourmet restaurant. Du kan servere den enten som forret eller hovedret. Den kan fryses ned, så der er nem aftensmad en anden dag. Eller du kan lave den ligesom jeg nogen gange gør – tidlig formiddag og genopvarmer den om aftenen.
Bytte bytte købmand
Den oprindelige udgave finder du her. Jeg har udeladt koriander og brugt almindelige chili fremfor jalapenos – da jeg oftest ikke har det på lager. Men du bestemmer. Bare brug det du har. Denne suppe er ret fleksibel 🙂
Se flere opskrifter på suppe her
Den vegetariske udgave
Den er relativt let at gøre vegetarisk. Så udskifter du blot hønsebouillon med grøntsagsbouillon, kylling med tofu og går du den veganske vej så brug sojasauce i stedet for fishsauce.
Jeg har filmet mig selv, da jeg første gang lavede denne thaisuppe. Suppen blev en succes ved første huk. Derfor fortjener den også en plads her på bloggen. Videoen kan du se i opskriften nedenfor.
Køkkenudstyr
Jeg plejer at bruge en Instant pot, når jeg laver denne suppe. Men har du ikke det, kan du fint bare bruge en almindelig gryde med låg. Det kommer ikke så nøje. Bare du bruger noget, som du kan svitse og koge i.
Thaisuppe med kylling i Instant Pot
Equipment
- Instant pot
Ingredienser
- 1 spsk olie
- 1 løg, hakket lille
- 1-2 chili, hakket frisk
- 1 spsk Ingefærpasta eller frisk
- 1 spsk citrongræspasta kan undværes
- 4 fed hvidløg, presset
- 2-3 tsk rød karry pasta
- 400 g kyllingefilet i tern
- 1 bakke champignon, i skiver 250 g
- 6 forårsløg, i skiver
- 3-4 dl vand
- 2 spsk kyllingebouillon granulat eller 1 tern
- 2 spsk sukker
- 1 spsk fishsauce
- 2 spsk limesaft eller citronsaft
- 2 dåser kokosmælk light
- 2 spsk sovsejævner
Pynt
- ½ bundt koriander, hakket kan undværes
Sådan gør du
- Start med at varme din gryde eller Instant pot op (sauté knappen).
- Tilsæt olie og svits løgene indtil de bliver mere gennemsigtige.1 spsk olie, 1 løg, hakket
- Tilsæt chili, ingefær, rød karrypasta, citrongræs og hvidløg og lad det svitse i ca. 2-3 minutter.1-2 chili, hakket, 1 spsk Ingefærpasta, 1 spsk citrongræspasta, 2-3 tsk rød karry pasta, 4 fed hvidløg, presset
- Kom kylling og resten af grøntsagerne i og svits det i ca. 3-4 minutter.400 g kyllingefilet, 1 bakke champignon, i skiver, 6 forårsløg, i skiver
- Tilsæt vand og kyllingefond.3-4 dl vand, 2 spsk kyllingebouillon granulat
- Kom resten af ingredienserne i på nær sovsejævneren.2 spsk sukker, 1 spsk fishsauce, 2 spsk limesaft, 2 dåser kokosmælk
- Lad retten simre i ca. 10 minutter
- Tilsæt sovsejævner og lad retten koge i endnu 1-2 minutter.2 spsk sovsejævner
- Smag retten til og tilsæt evt. mere karrypasta, fishsauce o. lign. efter behov.
- Til sidst drysses suppen med koriander og serveres.½ bundt koriander, hakket