Tortilla æggewraps med kylling og grønt
Kan du li’ tortillas? Kan du li’ omelet? Så er jeg sikker på, at du vil elske denne ret på Tortilla æggewraps 🙂
Her får du nemlig opskriften som er en kloning af en tortillas med fyld og en omelet.
Det er utroligt nemt at lave dem. Det der tager mest tid er tilberedningen på stegepanden. Det er heldigvis kun få minutter, de skal have på hver side. Har du to pander går det hurtigt.
Ideen til denne opskrift fik jeg fra en måltidskasse. Det var første gang, at jeg smagte tortillapandekager på denne måde. Sikke en overraskende lækker og nem ret at lave 🙂
Det er en ret, som kan spises til enten morgenmad, frokost eller aftensmad. Den er god både kold og varm. Så er der ekstra, kan de bruges i madpakken næste dag.
En fleksibel ret
Grundingredienserne er altid tortillas og æg, men derefter er der frit valg. Fyldet kan varieres med alt det, du bedst kan li’.
Jeg plejer at bruge rød peberfrugt, spinat og kylling. Men det er heller ikke dårligt med spinat, ost og skinke.

Her får du lidt ideer til kombinationsmuligheder:
Kød
- spinat/salat, rød peberfrugt og kylling
- spinat/salat, oksemørbrad og ost
- spinat/salat, skinke og ost
- spinat/salat, kylling og bacon
- æg, bacon og avocado
- avocado, parmaskine og ost
Fisk
- spinat/salat, røget laks og avocado
- spinat/salat, en rest kogte kartofler, sejfilet og cheddar
- spinat/salat, kylling, champignon, grøn pesto
Planterig
- spinat/salat, falafel og syltede rødløg
- bare ost i og så grøntsagsstave ved siden af
- gulerødder, tomat, peberfrugt og chilimayo
- spinat/salat, kogte linser, avocado og pikant ost
Se flere opskrifter på fleksible retter her



Disse tortilla æggewraps skal ikke rulles, som man ellers ofte gør. Men i stedet får de samme form som en omelet, da de tilberede direkte på stegepanden. Ofte ser man, at folk ruller deres tortillas med fyld. Men her er det altså anderledes.
FAQ

Hvilket køkkenudstyr skal jeg bruge?
Det kræver ikke det helt store køkkenudstyr for at kunne lave denne ret. Det vigtigste er nok, at du har en stegepande med slip-let (affiliate link). Jeg plejer at bruge vores pandekagepande. Den passer nemlig lige med størrelsen på en stor tortillapandekage 🙂
Hvad koster det at lave tortilla æggewraps?
Det koster 106 Kr. at lave 8 tortilla æggewraps som i opskriften. Prisen er beregnet efter de præcise mængder, som er i opskriften. Vand og el er ikke medregnet i prisen. Priserne på råvarerne er fra Rema1000 (november 2022).
Hvor mange kalorier er der i en tortilla æggewrap?
Der er 429 kalorier i en tortilla æggewrap. Energien stammer især fra tortillaspandekagerne, æg og ost. Vi spiser som regel kun en pandekage hver hjemme hos mig, men i opskriften er der beregnet to pandekager til hver. Man spiser ca. 858 kalorier, hvis man tager 2 stk.
Det er en ret stor portion. Derfor kan det være nok med 1-1½ pandekage og resten kan gemmes til madpakken eller frokosten dagen efter.
Man kan undlade at komme ost i, hvis der skal spares lidt på kalorierne. Så er der 364 kalorier i hver pandekage.
Hvordan fjernes frøene nemmest i en peberfrugt?
I denne video kan du se et lille trick, som let fjerner frøene i en peberfrugt.

Tortilla æggewrap med kylling og grønt
Equipment
- pandekagepande
- si
- Grøntsagskniv eller urtekniv
- paletkniv
Ingredienser
Æggemasse
- 8 æg
- 2 spsk italiensk krydderi kan udelades
- ½ tsk salt, groft
- 1/4 tsk peber, stødt
- ½ dl vand
- 1 pose mozzarella, revet 15 %
- 4 spsk oliemargarine til stegning
Fyld
- 8 fuldkorns tortilla store
- 1 pakke kylling i tern 150 g
- 1 pose spinatblade
- 2 rød peberfrugt
Tilbehør
- 4 spsk grøn pesto
Sådan gør du
Æggemasse
- Slå alle æg ud i en skål.
- Pisk æggene godt sammen med mælk og krydderier.
- Tilsæt ost i æggemassen og bland det hele godt sammen.
Fyld
- Skyl spinaten og lad den dryppe af i en si.
- Rens peberfrugten for frø og skær den i tern.
- Spinaten hakkes fint på et skærebræt med en kniv.
Tortilla wrap
- Kom lidt fedtstof på panden.
- Kom derefter knap 1 dl æggemasse på panden.
- Imens det begynder at stivne fordeles lidt peberfrugt og kylling henover.
- Læg og pres forsigtigt en tortillapandekage oven på æggemassen.
- Når æggemassen er helt stivnet, vendes pandekagen over på en tallerken og tilbage på panden igen.
- Steg nu pandekagen ½ minut. Den skal bare lige brunes lidt.
- Fold pandekagen sammen på midten med en paletkniv og læg den på en tallerken.
- Tortilla æggewraps serveres med lidt pesto til.
Noter
- Du kan halvere tilberedningstiden, hvis du bruger 2 stegepander.