Hop til opskrift

Man kan ofte spare en hel del kalorier ved at tweeke ens gamle opskrifter. Dette har jeg gjort ved min gamle pandekageopskrift. Den er oprindeligt fra Alletiders Kogebog. Opskriften giver de lækreste pandekager, for der er skruet op for smagsoplevelsen. Det er en opskrift med smør, sødmælk, sukker og så steger man tilmed pandekagerne i smør til sidst. Resultatet bliver nogle virkelig velsmagende lækre sprøde pandekager med en god smag. Brdr. Price ville være begejstret er jeg sikker på.

Kalorier og vægttab

Når man ligesom jeg er igang med et vægttab, giver det mening at skære lidt hist og her i kalorieregnskabet. Derfor har jeg for længe siden lavet en nyere og mindre kalorierig version af pandekagerne. Men med udgangspunkt i den gamle opskrift. Er det så samme gode smag tænker du sikkert? Ikke samme smag, men en anden god smag. Man kan godt smage at fedtet er blevet reduceret og sukkermængden er skåret fra. Men jeg tænker ikke det gør så meget, da sødmen kommer med fyldet, man kommer i senere. Den fede smag vil være gået tabt… med mindre man hamrer en stang smør på panden inden man bager dem 🙂

Hvad får man så ud af de nye pandekager?

Man sparer 30 kalorier pr. pandekage sammenlignet med den oprindelige opskrift. Det svarer til at man sparer ca 25% af kalorierne. Der er også flere fibre i. Det kan gøre at man føler sig mere mæt af hver pandekager. Nu tager jeg lige diætistbrillerne på og nævner at man også får mindre mættet fedt. Det er fedt som er i smørret og sødmælken. Har man ligesom jeg en familie med en historie om hjertesygdom, vil det være super at skære noget af den type fedt væk.

Hvad mister man ved de nye pandekager?

Jamen det må være den søde og fede smag fra de oprindelige pandekager. I kender det sikkert. Har man en ynglingsopskrift, så skal der noget til før, at den bare lige skiftes ud. Jeg har dog selv skiftet den gamle pandekageopskrift ud for længst, da jeg syntes de grove pandekager smager fint. Men det er klart sidder man med en af hver, kan jeg sagtens smage at de oprindelige er de bedste. Jeg plejer at komme syltetøj eller lidt sukker på eller også bliver de brugt til gratinerede pandekager med kødfyld. Mums det er lige sagen.

Her kommer opskriften 🙂

Total flade pandekager
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
15 min
Tid
25 min
 

Pandekager med mindre fedt og flere fibre.

Type: Hovedret
Antal: 10 Stk.
Kalorier pr. person/stk.: 97 kcal
Forfatter: Laila
Ingredienser
  • 4 Æg
  • 100 gram Hvedemel
  • 50 gram Grahamsmel
  • 3 dl Skummetmælk
  • 1 tsk Vaniljesukker
Sådan gør du
  1. Alle ingredienser piskes sammen i en skål

  2. Varm en pande ved middel varme

  3. Hæl knap 1 dl dej på panden og bag pandekagen til den er gylden på den ene side

  4. Vend pandekagen og vent ½-1 minut før den tages af panden

  5. Spises med syltetøj, sukker, flormelis, lemon curd eller is. Kan også rulles med kødfyld og gratineres med lidt revet ost i ovnen.

Author

Comments are closed.