Hjem » Tyvstart på sommerferie 2022
Sommerferie 2022

Tyvstart på sommerferie 2022

af Laila
Udgivet: Sidst opdateret den

Køretur i det danske landskab – Sommerferie 2022

Forleden dag inviterede jeg René med på en lille køretur i det danske landskab. Da startede vi på det første kapitel af vores sommerferie 2022. Det blev en dag med gode minder og glæder.

Planlægning af turen

Jeg satte mig foran pcen med en kop kaffe lavet af min Nescafé Dolce Gusto, som jeg fik i fødselsdagsgave. Så var det tid til at planlægge årets første køretur i det fri. Det er lidt en trend, som vi startede på sidste år. Det går ud på at jeg planlægger en tur, som René ikke kender. Det skal nemlig være en overraskelse, hvor vi skal hen. René skal blot tage det mest nødvendige med sig, og så kører vi.

Først når vi holder på diverse parkeringspladser, siger jeg, hvad vi skal se. René prøver ofte at gætte undervejs. Det kan han ikke lade være med. Vi elsker begge denne slags ture. Han elsker overraskelsen og det ukendte, og jeg elsker at planlægge det. Det er jo en win win 🙂 Det er vores måde at holde sommerferie på. Vi elsker at komme ud og opleve noget, men omvendt elsker vi også at komme hjem igen. Derfor tager vi oftest på endagsture.

Google Maps viser vej

Det skal være lidt nørdet. Så jeg bruger Google Maps til det hele. Først bruger jeg programmet til at spotte forskellige interessante områder. Derefter laver jeg lidt research på de forskellige steder. Jeg vurdere om stederne er interessante. Der er nogle krav. Her er et par stykker af dem:

  • Vi skal kunne klare det fysisk. Vi har begge lidt skavanker, som gør, at det skal være gangvenligt. Der skal heller ikke være alt for mange forskellige ting, vi skal ind og se på en dag, da de mange indtryk dræner energien.
  • Det må ikke være for dyrt og det er allerbedst, hvis det er gratis! 🙂
  • Det skal være hundevenligt dvs. at Pixel skal kunne være med til det meste.
  • Det skal være interessant. Dette kan være en udfordring, da vi har lidt forskellige interesser. Men vi elsker begge naturen, historie, film og mad.
Planlægning af køretur – første køretur i Sommerferien 2022

Se flere interessante blogindlæg her

Gratis seværdigheder i Danmark

Jeg plejer at kigge efter områder eller seværdigheder, som ikke koster noget eller er relativt billige. Vi har ikke mange penge – især ikke efter at jeg arbejder hjemmefra og som afløser. Men det gør ikke noget. Det giver bare lidt flere udfordringer. Jeg bliver ofte overrasket over, hvor få penge der egentlig skal til, for at man kan komme afsted og opleve en masse. Heldigvis for det. I galleriet nedenfor ser I nogle af de steder, som vi besøgte. Varde Miniby var ikke gratis, men kostede 50 kr. pr mand.

Morgenmad på farten

Jeg havde, dagen før vi tog afsted, sørger for at røre et par langtidshævede deje. Det smarte var, at jeg hurtigt kunne lave pølsehorn og morgenboller, inden vi kørte. Opskrifterne var ikke mine egne men nogle jeg havde googlet mig til på nettet. Dog var resultatet ikke det bedste, jeg har smagt, så jeg undlader at linke til dem her på siden. Men de gik an. Prisen for en tur kan hurtigt rende op, hvis man køber alt maden undervejs. Særligt i denne tid, hvor priserne er steget meget, syntes jeg godt at det kan betale sig at lave mad fra bunden.

Se flere spændende blogindlæg her

Frokost i det fri

Vikingelunden er et skønt sted med sø, legeplads, shelters m.m. Her fandt vi et par bænke med bord og slog os ned. Man kunne høre børn lege i nærheden. Vi havde den smukkeste udsigt, og det var et perfekt sted at få frokost. Jeg havde lavet nogle pølsehorn med Nøglehulsmærket pølser fra Rema1000. Det er et af de få steder, hvor man kan købe denne type. Pixel havde sin egen lille madpakke med med hundepiller og en skive ost.

Retur mod vestkysten

Sidst på eftermiddagen vendte vi næsen hjemad igen. Vi havde været heldig med vejret. Det var en dejlig dag. Jeg kan huske, hvordan min mor tog os med på tur, da vi var børn. Vi kørte afsted mod den nærmeste resteplads uden for byen eller nogle længere væk. Mor med os i hånden og køletasten under armen. Vi fik rugbrødsmadder med banan, og det var skønt. Bare det at komme lidt hjemmefra. Mere skulle der ikke til. Det er nogle gode minder at have.

Det har inspireret mig til at lave køreture for René og jeg. Ofte kan store oplevelser komme af få ændringer i hverdagen. Bare det at køre en tur og tage en madpakke med, kan forvandle hverdagen fra den rutineprægede trommerum til en dag med glæde og overraskelser.

Andre relevante artikler

Efterlad en kommentar

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan fravælge det, hvis du ønsker det. Accept Læs mere

Privacy & Cookies Policy