Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Grunddej til sandwich eller pølsehorn
Ret:
Bagværk
Køkken:
Dansk
Keyword:
bagværk, brød, fuldkorn
Forb. tid:
30
minutter
minutter
Tilb. tid:
15
minutter
minutter
Hævning:
55
minutter
minutter
Samlet tid:
1
time
time
40
minutter
minutter
Antal:
12
stk
Kalorier:
182
kcal
Cost:
15 Kr.
En dejlig grundopskrift at kende, når du får lyst til pølsehorn eller sandwich
Udskriv
Equipment
røremaskine
Pensel
måleskeer
Ovn
Bageplader
Bagepapir
Rivejern
Ingredienser
2½
dl
vand
1
pk
gær
frisk
2
spsk
rapsolie
1
tsk
salt
groft
125
g
gulerødder
revet
175
g
hvid fuldkornshvedemel
eller grahamsmel
250
g
hvedemel
Pynt
1
æg
1
spsk
vand
1
dl
sesamfrø eller nigellafrø
Fyld
12
brunchpølser
kun til pølsehorn
Sådan gør du
Kom lunken vand i en skål.
2½ dl vand
Opløs gæren i vandet.
1 pk gær
Tilsæt gulerødder.
125 g gulerødder
Tilsæt salt.
1 tsk salt
Tilsæt al fuldkornsmel og næsten al hvedemelet.
175 g hvid fuldkornshvedemel,
250 g hvedemel
Ælt dejen godt med en ske, hænderne eller i en røremaskine.
Når dejen er æltet et par minutter tilsættes olien.
2 spsk rapsolie
Juster med resten af melet efter behov. Dejen skal være blank og en smule klistret i konsistensen.
Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i 30 minutter.
Skal dejens bruges til sandwich formes den til boller, som trykkes flade.
Skal dejen bruges til pølsehorn, udrulles den i en cirkel, som deles i 12 trekanter.
På hver trekant lægges en pølse og dejen ruller om pølsen til et horn.
12 brunchpølser
Lad bollerne eller hornene efterhæve i ca. 25 minutter.
Pensl forsigtigt hornene eller bollerne med æg pisket med vand og drys med frø inden de bages.
1 æg,
1 spsk vand,
1 dl sesamfrø eller nigellafrø
Forvarm ovnen til 200 grader og bag i ca. 15 minutter.
Video
Noter
Egner sig til frost. Kan nedfryses i 6 måneder.
Nutrition
Serving:
75
g
|
Calories:
182
kcal
|
Carbohydrates:
25
g
|
Protein:
5.7
g
|
Fat:
5.8
g
|
Saturated Fat:
0.67
g
|
Polyunsaturated Fat:
1.9
g
|
Monounsaturated Fat:
2.4
g
|
Cholesterol:
16
mg
|
Sodium:
0.22
mg
|
Potassium:
112
mg
|
Fiber:
3.4
g
|
Sugar:
0.8
g
|
Vitamin A:
82
IU
|
Vitamin C:
0.56
mg
|
Calcium:
17
mg
|
Iron:
1.1
mg