Go Back
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Hakkebøf med bløde løg og rodfrugter
Ret:
Hovedret
Forb. tid:
20
minutter
minutter
Tilb. tid:
30
minutter
minutter
Samlet tid:
50
minutter
minutter
Antal:
4
personer
En Nøglehulsmærket opskrift med god smag
Udskriv
Ingredienser
Rodfrugter
500
g
rodfrugter fx gulerod og pastinak
½
spsk
Olivenolie
2
spsk
æblecidereddike
1
tsk
timian
tørret
½
tsk
salt
½
tsk
peber
stødt
Kartofler
1
kg
små kartofler
½
tsk
salt
Bløde løg
1-2
spsk
Vand
2
løg
Bøf
500
g
oksekød
hakket 4-7 %
1/4
tsk
salt
Lidt peber
stødt
½
spsk
Olivenolie eller flydende margarine fx Becel
Sovs
3
dl
bouillon
okse eller kalv
½
tsk
sovsekulør
Lidt majsstivelse udrørt i vand
Sådan gør du
Rodfrugter
Vask rodfrugterne godt og skær dem i grove tern
Vend dem med timian, olie, eddike, salt og peber
Kom dem i et ovnfast fad og bag dem i 30 minutter ved 200 grader C
Vend dem ca. hvert 10 minut
Kartofler
Lad skrællen være på kartoflerne og skyl dem godt
Kom dem i en kasserolle med vand og salt
Kog dem i ca. 10-15 minutter indtil de er møre
Løg
Fjern skrællen fra løgene og skær dem i skiver
Kom løgskiverne på en varm pande og tilsæt vand
Vend dem jævnligt og tilføj evt. lidt mere vand, hvis de er ved at brænde på bunden af panden
Bøf
Form 4 bøffer og krydder dem med salt og peber
Varm en pande med lidt olie
Steg bøfferne på begge sider, indtil de er gennemstegte (75 grader C)
Sovs
Kom 3 dl bouillon på panden
Smag til med salt og peber
Tilsæt sovsekulør
Jævn sovsen med maizena blandet med vand indtil en passende konsistens