Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Luksus brownies
Ret:
Bagværk, Dessert
Køkken:
Amerikansk
Keyword:
bagværk
Forb. tid:
25
minutter
minutter
Tilb. tid:
25
minutter
minutter
Samlet tid:
50
minutter
minutter
Antal:
1
bradepande
Kalorier:
378
kcal
Cost:
169 Kr.
En ægte brownies opskrift med kraftig smag af chokolade
Udskriv
Equipment
mikrorovn
Kasserolle
si
Skål
Ovn
bradepande
Ingredienser
625
g
mørk chokolade
250
g
usaltet smør
10
æg
875
g
brun farin
375
g
hvedemel
3
tsk
bagepulver
250
g
mørk chokolade
250
g
lys chokolade
250
g
valnødder
hakkede
Sådan gør du
Chokoladen smeltes i mikroovn og blandes efterfølgende med det bløde smør. Man kan også smelte smør og chokolade i en kasserolle.
625 g mørk chokolade,
250 g usaltet smør
Æg piskes sammen med farin.
10 æg,
875 g brun farin
Mel og bagepulver sigtes sammen og tilsættes æggemassen i en skål.
375 g hvedemel,
3 tsk bagepulver
Massen tilsættes hakkede valnødder, mørk og lys chokolade.
250 g mørk chokolade,
250 g lys chokolade,
250 g valnødder
Dejen fyldes i ovnens bradepande med bagepapir i bunden. Dejen skal have en tykkelse på ca. 2 cm tykkelse.
Kagen bages ved 180 °C i ca. 20-25 min. Der skal hænge lidt ved nålen, hvis du stikker i den.
Kagen skæres ud og serveres med is og bær.
Noter
Brownies kan sagtens fryses og gemmes til senere brug. Jeg plejer at skære den ud i passende stykker, inden den fryses.
Du kan sagtens lave en variation med lys og hvide chokoladestykker i dejen.
Du kan variere nødderne med andre typer som fx hasselnødder eller mandler. Jeg har også nogle gange undladt at komme nødder i.
Kagen rækker til ca. 40 personer (75 g kage pr person), hvis der serveres is og bær til.
Nutrition
Serving:
76
g
|
Calories:
378
kcal
|
Carbohydrates:
46
g
|
Protein:
4.7
g
|
Fat:
19
g
|
Saturated Fat:
9.4
g
|
Polyunsaturated Fat:
3.5
g
|
Monounsaturated Fat:
5.4
g
|
Cholesterol:
65
mg
|
Sodium:
0.08
mg
|
Potassium:
250
mg
|
Fiber:
0.92
g
|
Sugar:
36
g
|
Vitamin A:
61
IU
|
Vitamin C:
0.09
mg
|
Calcium:
115
mg
|
Iron:
1.84
mg