Go Back
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Stegt kylling (fried chicken)
Ret:
Hovedret
Køkken:
Amerikansk
Keyword:
aftensmad, amerikanske retter, kylling
Forb. tid:
1
day
day
15
minutter
minutter
Tilb. tid:
1
time
time
Samlet tid:
1
day
day
1
time
time
15
minutter
minutter
Antal:
6
personer
Kalorier:
283
kcal
En amerikansk opskrift på en lækker sprød ret med kylling
Udskriv
Equipment
Ovn
Skål
Køkkenvægt
måleskeer
Stegepande
Ingredienser
16
kyllingelår
1
liter
kærnemælk
Panering
500
g
hvedemel
2
spsk
salt
1
tsk
peber
stødt
2
tsk
timian
tørret
2
tsk
paprika
1
tsk
cayennepeber
Til stegning
½
liter
olie
til stegning
Sådan gør du
Kom kyllingelårene i en skål.
16 kyllingelår
Dæk kyllingelårene med kærnemælk og sæt dem i køleskabet natten over eææer op til 24 timer.
1 liter kærnemælk
Tag kyllingen ud på selve dagen, de skal steges, og lad dem stå på bordet i kærnemælken ca. ½ time.
Forvarm ovnen til 175 grader C.
Panering
Bland paneringen i en meget stor skål.
500 g hvedemel,
2 spsk salt,
1 tsk peber,
2 tsk timian,
2 tsk paprika,
1 tsk cayennepeber
Kom kyllingelårene en efter en over i paneringen og vend dem godt rundt.
Stegning
Opvarm olien i en dyb stegepande ved medium-høj varme.
½ liter olie
Sænk om nødvendigt varmen lidt for at undgå at olien bliver for varm.
Læg de panerede stykker kylling på en tallerken.
Kom kyllingen i olien - 3 eller 4 stykker ad gangen. De må ikke klistre sammen.
Steg kyllingelårerne i ca. 5 til 7 minutter, Vend stykkerne undervejs.
Steg dem indtil de er gyldne og sprøde
Læg kyllingen på en bageplade med bagepapir
Kom dem i ovnen og steg dem yderligere i ca. 15 minutter eller indtil de har en kernetemperatur på 75 grader C.
Nutrition
Serving:
100
g
|
Calories:
283
kcal
|
Carbohydrates:
9.1
g
|
Protein:
23
g
|
Fat:
17
g
|
Saturated Fat:
6
g
|
Polyunsaturated Fat:
0.48
g
|
Monounsaturated Fat:
9.3
g
|
Cholesterol:
87
mg
|
Sodium:
0.29
mg
|
Potassium:
185
mg
|
Fiber:
0.3
g
|
Vitamin A:
28
IU
|
Calcium:
21
mg
|
Iron:
1.37
mg