Æggehvider og sukkeret piskes stift. Det tager nogle minutter. Det skal være så stift at du kan vende skålen uden at æggemassen falder ud. Imens du pisker tilsætter du eddike efter ca. 1 minuts tid.
4 æggehvider, 150 g sukker, ½ spsk eddike
Marcipanen rives på et rivejern eller i foodprocesser.
200 g marcipan
Når marengsen er pisket færdig vendes den med marcipan og hvedemel. Dette skal gøres forsigtigt, for at undgå at slå luften ud af marengsen.
2 spsk hvedemel
Marengsen vendes ud på et stykke bagepapir på en bageplade.
Herefter smøres marengsen ud i ca. et 1½ cm. tykt lag - ca. 30 x 40 cm.
Ovnen forvarmes til 125 grader C og rouladebunden bages i ca. 45 minutter.
Når bunden er bagt tages den ud og afkøles lidt.
Tag et nyt stykke bagepapir og vend bunden over på dette stykke. Du kan vælge at ligge et fugtigt håndklæde ovenpå for at nedkøle bunden hurtigere eller blot vente indtil den er blevet kold.
Herefter kan du pille bagepapiret af bunden lige så forsigtigt i et langsomt tempo. Det kræver lidt tålmodighed.
Pisk fløden luftig og indtil den når en lind konsistens.
2½ dl piskefløde
Bærrene rensen og skylles. Herefter vendes de rundt i fløden.
300 g bær
Fløde og bær smørres ud over marengsbunden
Herefter kan bunden rulles sammen. Jeg plejer at rulle rouladen direkte over på et fad, da den er svær at flytte med, uden at den går i stykker.
Det kan være en god ide at skære enderne af, for at opnå et flottere finish.