Go Back
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Flæskestegsburger
Ret:
Hovedret
Køkken:
Dansk
Keyword:
efterår, svinekød
Antal:
4
personer
Kalorier:
768
kcal
Cost:
64 Kr.
En lækker opskrift fra 90'ernes grillbar :)
Udskriv
Ingredienser
Flæskesteg
1
kg
svinekam, ridset
1
spsk
salt
2
laurbærblade
kan udelades
2
dl
vand
Tilbehør
4
burgerboller
købte eller hjemmebagte
8
spsk
Miracle whip
eller anden salatmayonnaise
300
g
syltet rødkål
købt eller hjemmelavet
24
skiver
syltet agurk
købt eller hjemmelavet
120
g
remoulade
eller chilimayo
Sådan gør du
Flæskesteg
Start med at tænde ovnen på 200 grader C
Kom salt ned mellem sværene på svinekammen og læg den på ovnens rist. Støt den evt. med lidt sammenkrøllet staniol. Det gør jeg ofte.
1 kg svinekam, ridset,
1 spsk salt
Kom et par laurbærblade ned mellem sværene og lidt vand i bunden af bradepanden under ovnristen.
2 laurbærblade,
2 dl vand
Steg svinekammen i ovnen i ca. 1 time. Du kan vælge at lade svinekammen stege den sidste halve time ved 250 grader C for at nemmere få sværene sprøde.
Tilbehør
Varm gerne burgerbollerne de sidste 5 minutter i ovnen sammen med flæskestegen.
4 burgerboller
Halver bollerne og smør både bund og top med Miracle whip på den flade skæreside.
8 spsk Miracle whip
Fordel rødkål på hver af bundene.
300 g syltet rødkål
Skær 8 skiver steg og læg 2 skiver ovenpå rødkålen.
Kom lidt remoulade eller mayo på, lidt mere rødkål og agurkesalat.
120 g remoulade,
24 skiver syltet agurk
Til sidst lægges den sidste halvdel af burgerbollen på som låg.
Flæskestegburgerne kan spises som de er eller serveres med pommes fritter og aioli.
Nutrition
Serving:
398
g
|
Calories:
768
kcal
|
Carbohydrates:
49
g
|
Protein:
37
g
|
Fat:
46
g
|
Saturated Fat:
10
g
|
Polyunsaturated Fat:
11
g
|
Monounsaturated Fat:
20
g
|
Cholesterol:
156
mg
|
Sodium:
1
mg
|
Potassium:
988
mg
|
Fiber:
4.7
g
|
Sugar:
18
g
|
Vitamin A:
36
IU
|
Vitamin C:
42
mg
|
Calcium:
122
mg
|
Iron:
3.6
mg