Go Back
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Jordbærsorbet
Ret:
Dessert
Køkken:
Kinesisk
Keyword:
dessert, is, jordbær,
Forb. tid:
1
time
time
Tilb. tid:
20
minutter
minutter
Samlet tid:
1
time
time
20
minutter
minutter
Antal:
4
personer
Kalorier:
166
kcal
Cost:
24 Kr.
En dejlig frisk sorbet
Udskriv
Equipment
Ismaskine
Kasserolle
Blender
Håndmixer
Ingredienser
300
g
jordbær
1,5
dl
vand
100
g
sukker
1 ½
æggehvide
30
gram
flormelis
Sådan gør du
Hæld jordbær, sukker og vand i en gryde og og kog dette til en sukkerlage.
300 g jordbær,
100 g sukker,
1,5 dl vand
Nedkøl grøden inden brug. Det kan fx gøres ved at man laver den dagen før.
Jordbærrene blendes til en puré og det hele piskes godt sammen.
Pisk æggehvider og flormelis til det bliver til marengs.
1 ½ æggehvide,
30 gram flormelis
Hæld massen på ismaskinen og lad den køre til frugtmassen begynder at blive grynet - ca. 15-20 min.
Isen komme i fryseren til senere brug eller serveres med det samme.
Nutrition
Serving:
158
g
|
Calories:
166
kcal
|
Carbohydrates:
38
g
|
Protein:
1.86
g
|
Fat:
0.45
g
|
Saturated Fat:
0.04
g
|
Polyunsaturated Fat:
0.26
g
|
Monounsaturated Fat:
0.06
g
|
Sodium:
0.02
mg
|
Potassium:
155
mg
|
Fiber:
1.13
g
|
Sugar:
37
g
|
Vitamin A:
2.5
IU
|
Vitamin C:
50
mg
|
Calcium:
19
mg
|
Iron:
0.21
mg