Go Back
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Amerikansk bananbrød (banana bread)
Ret:
Bagværk
Køkken:
Amerikansk
Keyword:
bagværk, banan, frugt
Forb. tid:
15
minutter
minutter
Tilb. tid:
30
minutter
minutter
Samlet tid:
45
minutter
minutter
Antal:
1
stk
Kalorier:
257
kcal
Lækkert svampet bananbrød til den lille sult om eftermiddagen eller brunchbordet!
Udskriv
Ingredienser
220
g
Becel gold
eller smør
150
g
brun farin
2
æg
150
g
græsk yoghurt 2 %
eller skyr
4
bananer
godt modne
1
tsk
vaniljesukker
eller vaniljeessens
270
g
hvedemel
1
tsk
natron
1
spsk
kanel
½
tsk
muskatnød
stødt
75
g
valnødder
eller slags nødder
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 175 grader C
Rør farin og smør hvidt i en skål
220 g Becel gold,
150 g brun farin
Tilføj æggene et ad gangen og rør godt for hvert
2 æg
Bland de tørre ingredienser sammen i en anden skål.
270 g hvedemel,
1 tsk natron,
1 spsk kanel,
½ tsk muskatnød,
1 tsk vaniljesukker
Tilføj melblandingen til dejen sammen med yoghurten,
150 g græsk yoghurt 2 %
Bananerne moses med en gaffel og tilføjes til dejen
4 bananer
Hak nødderne groft og tilføj dem som det sidste til dejen
75 g valnødder
Kom dejen i en smurt brødform
Bag brødet i ovnen i ca. 30 min. Efter 30 minutter dækkes med staniol (folie) og brødet bages i ca. 20 minutter ekstra
Stik en strikkepind eller kniv i brødet for at checke, om det er færdigt. Der skal ikke hænge dej ved.
Tag brødet ud af formen, og lad det afkøle lidt inden det spises
Kan spises med eller uden smør
Nutrition
Serving:
78
g
|
Calories:
257
kcal
|
Carbohydrates:
28
g
|
Protein:
4.3
g
|
Fat:
14
g
|
Saturated Fat:
3
g
|
Polyunsaturated Fat:
5.9
g
|
Monounsaturated Fat:
4.5
g
|
Cholesterol:
25
mg
|
Sodium:
0.19
mg
|
Potassium:
172
mg
|
Fiber:
1.65
g
|
Sugar:
14
g
|
Vitamin A:
125
IU
|
Vitamin C:
3
mg
|
Calcium:
41
mg
|
Iron:
0.72
mg