Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kanelsnegle
Ret:
Bagværk
Køkken:
Dansk
Keyword:
gærdej, kage, kanel, remounce
Forb. tid:
10
minutter
minutter
Tilb. tid:
15
minutter
minutter
Hævning:
1
time
time
Samlet tid:
1
time
time
25
minutter
minutter
Antal:
16
stk
Kalorier:
275
kcal
Cost:
34 Kr.
Min bedste opskrift på kanelsnegle med remonce
Udskriv
Equipment
røremaskine
Ovn
Bagepapir
Kagerulle
Skåle
Ingredienser
Dej
450
g
hvedemel
150
g
grahamsmel
200
g
Becel Gold
eller smør
50
g
sukker
50
g
gær
2
æg
2
dl
Minimælk
eller skummetmælk
1
æg
til pensling
Remonce
150
g
Becel Gold
eller smør
250
g
brun farin
2
spsk
kanel
Glasur
4
dl
flormelis
240 g
3
spsk
vand
kogende
1
spsk
kakaopulver
Sådan gør du
Dej
Lun mælken til 37 grader og kom den i en skål sammen med gæren.
2 dl Minimælk,
50 g gær
Rør rundt i mælken, indtil gæren er opløst.
Kom resten af ingredienserne i skålen, men hold en smule af hvedemelet tilbage
450 g hvedemel,
150 g grahamsmel,
200 g Becel Gold,
50 g sukker,
2 æg
Ælt det hele sammen i ca. 2 - 3 minutter indtil smørret er opløst i dejen.
Stil dejen til hævning tildækket med et viskestykke eller film i 30 minutter.
Remonce
Imens blandes Becel gold, brun faring og kanel sammen i en skål
150 g Becel Gold,
250 g brun farin,
2 spsk kanel
Udrulning, formning og bagning
Kom dejen på et meldrysset bord og rul den til en firkant på ca. 30 x 50 cm.
Smør remoncen ud over hele dejens overflade med en kniv.
Rul dej til en roulade ved at starte med at rulle fra den længste side.
Del dejen i 16 snegle ved at skære rouladen med en brødkniv.
Læg sneglene på en bageplade med bagepapir.
Dæk sneglene med et viskestykke og lad dem hæve ca. 30 minutter.
Når sneglene er hævet færdig pensles med æg.
1 æg
Forvarm ovnen til 200 grader C
Bag sneglene midt i ovnen i ca. 15 minutter. De skal være gyldne i farven.
Glasur
Imens sneglene bager røres glasuren sammen ved at hælde alle ingredienser i en skål og røre med en ske.
4 dl flormelis,
3 spsk vand,
1 spsk kakaopulver
Lad kanelsneglene afkøle lidt og pynt til sidst glasuren.
Noter
Du kan komme 1 tsk. kardemomme i gærdejen. Det giver en god duft heraf.
Du kan variere fyldet ved at tilsætte marcipan til remoncen.
I opskriften bruges kakaoglasur, men glasur blot uden kakaopulver smager også godt.
Kanelsneglene kan fryses og holder sig op til 6 måneder.
Du kan fryse kanelsneglene rå. Så skal dejen blot ikke forhæve og du skal bruge kold mælk i stedet for lunken.
Nutrition
Serving:
72
g
|
Calories:
275
kcal
|
Carbohydrates:
38
g
|
Protein:
3.9
g
|
Fat:
11
g
|
Saturated Fat:
2.8
g
|
Polyunsaturated Fat:
4
g
|
Monounsaturated Fat:
4.3
g
|
Cholesterol:
26
mg
|
Sodium:
0.09
mg
|
Potassium:
141
mg
|
Fiber:
2.1
g
|
Sugar:
20
g
|
Vitamin A:
127
IU
|
Vitamin C:
0.15
mg
|
Calcium:
46
mg
|
Iron:
1.04
mg