Go Back
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Thaisuppe med kylling i Instant Pot
Ret:
Hovedret
Køkken:
Thailandsk
Keyword:
aftensmad, grøntsager, kylling, suppe
Forb. tid:
25
minutter
minutter
Tilb. tid:
15
minutter
minutter
Samlet tid:
40
minutter
minutter
Antal:
3
personer
Kalorier:
462
kcal
En lækker cremet og spicy suppe med masser af smag.
Udskriv
Equipment
Instant pot
Ingredienser
1
spsk
olie
1
løg, hakket
lille
1-2
chili, hakket
frisk
1
spsk
Ingefærpasta
eller frisk
1
spsk
citrongræspasta
kan undværes
4
fed
hvidløg, presset
2-3
tsk
rød karry pasta
400
g
kyllingefilet
i tern
1
bakke
champignon, i skiver
250 g
6
forårsløg, i skiver
3-4
dl
vand
2
spsk
kyllingebouillon granulat
eller 1 tern
2
spsk
sukker
1
spsk
fishsauce
2
spsk
limesaft
eller citronsaft
2
dåser
kokosmælk
light
2
spsk
sovsejævner
Pynt
½
bundt
koriander, hakket
kan undværes
Sådan gør du
Start med at varme din gryde eller Instant pot op (sauté knappen).
Tilsæt olie og svits løgene indtil de bliver mere gennemsigtige.
1 spsk olie,
1 løg, hakket
Tilsæt chili, ingefær, rød karrypasta, citrongræs og hvidløg og lad det svitse i ca. 2-3 minutter.
1-2 chili, hakket,
1 spsk Ingefærpasta,
1 spsk citrongræspasta,
2-3 tsk rød karry pasta,
4 fed hvidløg, presset
Kom kylling og resten af grøntsagerne i og svits det i ca. 3-4 minutter.
400 g kyllingefilet,
1 bakke champignon, i skiver,
6 forårsløg, i skiver
Tilsæt vand og kyllingefond.
3-4 dl vand,
2 spsk kyllingebouillon granulat
Kom resten af ingredienserne i på nær sovsejævneren.
2 spsk sukker,
1 spsk fishsauce,
2 spsk limesaft,
2 dåser kokosmælk
Lad retten simre i ca. 10 minutter
Tilsæt sovsejævner og lad retten koge i endnu 1-2 minutter.
2 spsk sovsejævner
Smag retten til og tilsæt evt. mere karrypasta, fishsauce o. lign. efter behov.
Til sidst drysses suppen med koriander og serveres.
½ bundt koriander, hakket
Video
Nutrition
Serving:
533
g
|
Calories:
462
kcal
|
Carbohydrates:
23
g
|
Protein:
26
g
|
Fat:
28
g
|
Saturated Fat:
18
g
|
Polyunsaturated Fat:
2
g
|
Monounsaturated Fat:
4.1
g
|
Cholesterol:
68
mg
|
Sodium:
0.14
mg
|
Potassium:
944
mg
|
Fiber:
6.2
g
|
Sugar:
8
g
|
Vitamin A:
60
IU
|
Vitamin C:
21
mg
|
Calcium:
68
mg
|
Iron:
1.87
mg