Hjem » Ymerkage
Ymerkage

Ymerkage

af Laila
Udgivet: Sidst opdateret den

En smag af fortidens bagerier: Ymerkage

Opdag denne lækre svampede bradepandekage: Ymerkage. Det er en af de gamle klassiske danske kager, som er let og billig at lave.

Ymerkage består af en blanding af hvedemel, sukker, smør, natron, kanel og ymer. Fremstillingen af ​​ymerkage er ret simpel. Først blandes sukker og smør. Det piskes godt. Derefter komme skiftevis mel blandet med natron og kanel samt ymer i en stor skål. Det hele røres godt sammen indtil dejen er glat og ensartet. Derefter overføres dejen til en smurt bradepande, hvor den bages i en forvarmet ovn ved en passende temperatur. Når kagen er bagt og afkølet tilsættes kakaoglasur.

Se flere opskrifter på bradepandekager her

Den oprindelige opskrift

Denne opskrift er fra en ældgammel papirlap fra min mors opskriftsbog. Jeg tænker, at det er en kage, som hun har fået af en veninde i tidernes morgen.

Ymerkage serveres ofte sammen med en kop kaffe eller te. Det er en enkel, men alligevel overdådig kage, der vil appellere til alle, der elsker en god kage med en blød og svampet tekstur.



Diætistens vurdering

Hvedemel, sukker og flormelis er de primære kulhydratkilder i kagen. Smør eller margarine og chokolade indeholder en del fedt. Ymer bidrager til protein, fedt og kalcium.

Sørger du for at spise frugt, grøntsager, fuldkorn, protein og magre mælkeprodukter til dagligt, kan et stykke Ymerkage godt være en del af en balanceret kost.

Hvis du planlægger at spise kage, kan du overveje at skære ned på kalorierne andre steder i din kost løbet af dagen. Du kan f.eks. vælge en mindre portion eller undgå andre snacks i løbet af dagen. Jeg har nogle gange selv sprunget et hovedmåltid over, hvis vi har spist kage en dag, da bare et stykke kan indeholde en del kalorier.

Ymerkage

Ymerkage

Ret: Bagværk
Køkken: Dansk
Keyword: bradepandekager, kage
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time 5 minutter
Antal: 16 stk.
Kalorier: 369kcal
Cost: 30 Kr.
En smag af fortidens bagerier: Ymerkage.
Udskriv

Ingredienser

Dej

  • 500 g sukker
  • 125 g smør eller margarine
  • 400 g hvedemel
  • 2 tsk natron
  • 1 spsk kanel
  • ½ liter ymer

Glasur

  • 200 g flormelis
  • 2-3 spsk kakaopulver
  • ½ dl vand

Pynt

  • 50 g chokolade hakket
  • 15 g mandelsplitter kan udelades

Sådan gør du

  • Start med tænde ovnen og sæt den på 175 grader C.
  • Pisk sukker og smør luftigt.
    500 g sukker, 125 g smør
  • Sigt mel, kanel og natron i en skål.
    400 g hvedemel, 2 tsk natron, 1 spsk kanel
  • Bland skiftevis melblandingen og ymer i skålen med den piskede sukker og smør.
    ½ liter ymer
  • Kom dejen i en smurt bradepande (30 x 40 cm).
  • Bag kagen i ovnen i ca. 45 minutter.
  • Når kagen er bagt, skal den afkøle inden den glaseres.
  • Bland imens glasuren og kom den på den afkølede kage.
    200 g flormelis, 2-3 spsk kakaopulver, ½ dl vand
  • Du kan vælge at pynte kagen med lidt mandelsplitter, revet hvid og lys chokolade.
    50 g chokolade, 15 g mandelsplitter

Nutrition

Serving: 109g | Calories: 369kcal | Carbohydrates: 65g | Protein: 4.7g | Fat: 9.5g | Saturated Fat: 5.6g | Polyunsaturated Fat: 0.5g | Monounsaturated Fat: 2.3g | Cholesterol: 22mg | Sodium: 0.26mg | Potassium: 138mg | Fiber: 1.59g | Sugar: 46g | Vitamin A: 66IU | Vitamin C: 0.12mg | Calcium: 79mg | Iron: 0.58mg

Andre relevante artikler

Efterlad en kommentar

Opskrift Vurdering




Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan fravælge det, hvis du ønsker det. Accept Læs mere

Privacy & Cookies Policy