Go Back
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Koldskål med jordbær og rugbrødscroutoner
Ret:
Dessert, Hovedret
Køkken:
Dansk
Keyword:
bær, mælkeprodukter, sommer
Forb. tid:
15
minutter
minutter
Tilb. tid:
15
minutter
minutter
Samlet tid:
30
minutter
minutter
Antal:
4
personer
En forfriskende lækker sommerret.
Udskriv
Equipment
Røreskål
Piskeris
eller håndmixer
måleskeer
Køkkenvægt
skærebræt
Urtekniv
Ingredienser
400
g
jordbær
1
dl
vand
1
tsk.
vaniljesukker
50
g
sukker
½
liter
kærnemælk
½
liter
A38
0,5 %
2
skiver
rugbrød
ca. 100 g
½
tsk.
stødt kanel
2
tsk.
sukker
1
tsk.
flydende Becel
Sådan gør du
Skær jordbærrene i mindre stykker. Gem lidt til pynt.
Kog jordbærrene i vand sammen med sukker og vaniljesukker i ca. 5 min. ved svag varme. Afkøl kompotten.
Pisk kærnemælk og A38 sammen med den afkølede kompot.
Skær rugbrødet i små tern, og rist dem på en pande under omrøring.
Fordel kanel, sukker og Becel henover, og rist ternene i et par min.