Tilsæt melet og pisk det et kort øjeblik indtil massen er ensartet.
20 g hvedemel
Skru lidt ned for blusset og tilsæt mælken lidt ad gangen imens der piskes.
4 dl minimælk
Kog sovsen godt igennem et par minutter.
Tilsæt krydderierne og smag på sovsen. Hvis den smager lidt af mel, skal den koge lidt endnu.
½ tsk. salt, groft, 1/4 tsk. peber, stødt
Når melsmagen har fortaget sig tilsættes hakket persille.
½ bundt. persille, hakket
Rør lidt i sovsen indtil persillen er godt blandet.
Sovsen er nu færdig og kan serveres til fx en paneret rødspættefilet, stegt flæsk eller krebinetter.
Noter
Alternativt kan man lave sovsen i mikroovnen. Start med at opvarme fedtstoffet i en skål. Tilsæt melet og rør rundt. Kom mælken i og opvarm sovsen i mikroovnen i ca. 5 minutter. Rør efter hvert minut. Hvis der er klumper i sovsen, kan man bruge en stavblender eller opvarme mælken for sig i en anden skål og piske det i rouxen. Derefter opvarmen sovsen yderligere et par minutter. Persillen hakkes og sovsen opvarmes et minuts tid igen. Pas på det ikke koger over.
Det er en myte, at man ikke må opvarme persillesovsen næsten dag. Det er blot vigtigt, at man skyller persillen godt, inden den skal bruges og varmer sovsen godt igennem, når persillen er kommet i.
Fjerner du persillen og tilsætter ½ tsk. muskatnød (stødt), så har du en bechamelsovs.
Du kan også komme 100 g ost i og lidt muskatnød. Så har du den hvide mornaysovs (ostesovs), som bruges i lasagne.
Hvis du fjerner persillen og kommer 1 spsk. sennep i, så har du en sennepsovs. Smart ik'? :)