Hjem » Rocky Mountain konfekt
Rocky mountain konfekt

Rocky Mountain konfekt

af Laila
Udgivet: Sidst opdateret den

Så er jeg så småt gået i gang med julekonfekten og nærmere rocky mountain konfekt. Jeg så sådan en lækker sag på denne blog med skumfiduser, nødder og chokolade, som jeg kunne bruge som inspiration. Det er en lidt anderledes form for konfekt end den sædvanlige med marcipan og nougat. Selvom det er nu også godt.

Se flere opskrifter på snacks her

Det blev så til nogle små rocky mountain konfekt-stykker i papirsform og en stor rulle konfekt til at skære af. Rullen blev lige stor nok, så næste gang vil jeg lave den tyndere og længere – og så dele den i to ruller. Fyldet i de små forme består af det samme som er i rullen. Det er egentlig en del af konfektrullen, som blev skåret i tern og overtrukket med mørk chokolade og drysset med hakkede brændte mandelstykker.

Rocky mountain konfekt

Rocky mountains konfekt

Ret: Snack
Antal: 0
Udskriv

Ingredienser

  • 200 g lys chokolade
  • 10-12 skumfiduser store
  • 50 g mandler
  • 50 g hasselnødder
  • 200 g mørk chokolade
  • 25 g smør
  • 40 g brændte mandler
  • 40 g usaltede pistaciekerner

Sådan gør du

  • Start med at smelte den lyse chokolade over vandbad.
  • De store skumfiduser skæres i kvarte.
  • Hasselnødder og mandler skæres i grove stykker.
  • Når den lyse chokolade er smeltet, afkøles den lidt og derefter blandes med skumfiduser og nødder.
  • Til sidst tilsættes smørret, som røres, til det er smeltet i massen. 
  • Læg konfektmassen på et stykke bagepapir og rul det til en pølse med bagepapiret omkring. Nu skal det på køl en times tid.
  • I mellemtiden smeltes 2/3 af den mørke chokolade over vandbad. Den sidste 1/3 tilsættes, og chokoladen tempereres. Læs evt her om hvordan man tempererer chokolade.
  • Når chokoladen er smeltet, skæres noget af den nu afkølede rulle konfekt i små firkanter, som passer i papirsformene.
  • Disse overhældes med smeltet mørk chokolade og drysset med hakkede brændte mandler.
  • Resten af chokoladen smøres på konfektrullen, og den drysses efterfølgende med hakkede usaltede pistaciekerner. Viola!

Andre relevante artikler

Efterlad en kommentar

Opskrift Vurdering




Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan fravælge det, hvis du ønsker det. Accept Læs mere

Privacy & Cookies Policy