Hjem » Orange-chokolade mug cake
orange-chokolade mug cake

Orange-chokolade mug cake

af Laila
Udgivet: Sidst opdateret den

Orange-chokolade mug cake (kage i krus) er en sød lækkerbisken og bare en af livets mange simple fornøjelser.

I denne artikel deler jeg min yndlingsopskrift på en appelsin-chokolade mug cake og giver dig nogle tips til at gøre den til din helt egen. Denne opskrift er så nem at her kan alle være med.

Diætistens vurdering

Orange-chokolade mug cake kan nydes som en sød og lækker snack i moderate mængder. Følger man de officielle danske kostråd, vil man vide at vi alle har et ugentligt råderum med plads til søde sager. Det handler om at spise en varieret og balanceret kost, hvor der også er plads til lækkerier som denne mug cake.

Selve kagen indeholder godt 300 kalorier. Mange hovedmåltider vil for kvinder ofte ligge mellem 500 – 600 kalorier. Det vil sige at 1 mug cake udgør ca. ½ hovedmåltid. Det er værd at have med i sine tanker, når man overvejer at gøre plads i “madbudgettet” til denne kage.

Krus i mange farver
Krus i mange farver

Portionsstørrelser

Fordelen ved opskriften er, at man blot laver en enkelt portion kage. Sådan nogle opskrifter er jeg fan af. Det kan hjælpe os til at begrænse mængderne af søde sager. I dag ser vi ofte slik i store poser, sodavand i 2 liters flasker og kager som rækker til 4 eller mere. Men en kage som denne er et fint valg og alternativ til en stor bland-selv slik. Her er mængden af sukker trods alt noget begrænset.

De gode intentioner

Det er ikke alle som orker at bruge et par timer eller tre i køkkenet på at bage kage. Det er måske heller ikke alle som har brug for en kage som rækker til 8-10 personer.

Ofte når jeg selv bager kage er intensionen god. Jeg planlægger bare at tage et enkelt stykke og fryse resten ned. Men nej. Inden dagen er omme har jeg spist et par stykker og mine tanker kræser om kagen de næste par dage. Lige et stykke til eftermiddagskaffe. Lige et stykke når jeg nu lige er ude i køkkenet… og så lige et stykke til aftenskaffe.

Mug cake
Mug cake

Lidt men godt

En mug cake kan hjælpe til at begrænse mængden af kage man spiser. Der er jo bare en! Dog en relativ stor en. Når den er spist er den væk… og så er der ikke mere. Smart ikke? 🙂

Mug cake er perfekt til dem, der har lyst til noget sødt, men ikke vil bruge timevis i køkkenet på at lave en kage. Denne opskrift er hurtig, nem og giver en lækker og chokoladeagtig kage med et strejf af appelsin. Ved at følge mine tips, vil du være i stand til at tilpasse denne opskrift til din smag og nyde en dessert, der er virkelig lækker.

– reklame –

Tips til at lave den perfekte orange-chokolade mug cake

Jeg har samlet lidt forskellige tips, som kan hjælpe dig til at skabe variation og lave din helt egen mug cake. De kan også give dig succes allerede med dit første forsøg.

  • Brug et krus, som kan tåle at gå i mikroovnen. Kruset skal ca. kunne rumme 3,5 dl for at kagen ikke flyder over under opvarmningen.
  • Det er en fordel, hvis alle dine ingredienser har stuetemperatur, før du starter. Dette vil hjælpe kagen til at bage jævnt.
  • Du kan prøve at eksperimenterer med forskellige ingredienser som fx lidt kanel, en teske Nutella eller en skvis Baileys. Kagen smager også godt med lidt vaniljeis eller en klat flødeskum. Den kan også bare spises som den er med en god kop kaffe til.

Kort sagt

Alt i alt er orange-chokolade mug cake en sød og nem dessert, der kan nydes i moderate mængder som en del af en varieret og balanceret kost. Den kan tilpasses til din smag og er perfekt til dem, der ønsker at forkæle sig selv på en nem og hurtig måde. Så prøv opskriften og lad dig inspirere til at lave din helt egen unikke mug cake.

En kaffekop med orange-chokolade mug cake og is på toppen.

Orange-chokolade mug cake

Ret: Bagværk
Køkken: Amerikansk, Dansk
Keyword: kage
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 minute
Samlet tid: 11 minutter
Antal: 1 person
Kalorier: 305kcal
Cost: 10 kr.
En nem dessert eller kage til kaffen som alle kan lave.
Udskriv

Equipment

Ingredienser

  • 3 spsk hvedemel⁣
  • ¼ tsk bagepulver
  • 2 tsk kakaopulver
  • 1 tsk brun farin
  • Saft af ½ appelsin
  • 1 tsk appelsinskal
  • 3-4 spsk mælk
  • 1 tsk marmelade
  • 1 spsk chokoladeknapper

Sådan gør du

  • Kom alle de tørre ingredienser i en kop.
  • Tilsæt derefter mælk og appelsinjuice og bland til det hele sammen.
  • Tilsæt chokoladeknapperne og derefter en teske marmelade i midten
  • Tag en skefuld af blandingen og læg ovenpå, så marmeladen lukkedes inde.
  • Kom krusset i mikrobølgeovnen og varm din mug cake i ca. 60 sekunder. Hold godt øje med kruset første gang du laver denne opskrift, da mikroovne er meget forskellige. Nogle kager kan bruse over koppen.
  • Kagen serveres bedst varm.
  • Kom evt. lidt is eller flødeskum på toppen.

Nutrition

Serving: 196g | Calories: 305kcal | Carbohydrates: 46g | Protein: 7.6g | Fat: 8.7g | Saturated Fat: 4.8g | Polyunsaturated Fat: 0.62g | Monounsaturated Fat: 2.5g | Cholesterol: 1.97mg | Sodium: 0.15mg | Potassium: 517mg | Fiber: 6g | Sugar: 23g | Vitamin A: 6.1IU | Vitamin C: 51mg | Calcium: 237mg | Iron: 1.71mg

Andre relevante artikler

Efterlad en kommentar

Opskrift Vurdering




Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan fravælge det, hvis du ønsker det. Accept Læs mere

Privacy & Cookies Policy