Dette grovbrød med 3 slags kerner bliver et dejligt let og luftigt brød med sprød skorpe og blød krumme. Der er lidt bid fra kernerne og en dejlig duft og smag. Brødet kræver kun få ingredienser at lave.
I denne opskrift bliver der 2 brød. De kan nemt fryses ned i skiver. Det plejer jeg at gøre. Det bliver ikke tørt. Blot at man pakker det tæt uden alt for meget luft i posen. Herefter kan du bare tage en pose op efter behov. Det smager stadig frisk og lækkert. Det egner sig også fint til at blive ristet på en brødrister.
Det er nemmest at røre dejen til grovbrød i en røremaskine og det tager ca. 10 minutter at røre den sammen. Men har du ikke det, kan du også sagtens ælte det i hånden. Du kan sagtens tilføje smagsgivere såsom:
- Kanel
- Banan og chokoladeknapper
- Revet gulerod eller squash
- Revet æble eller æblestykker
- Valnødder
- Rosiner
- Proteinpulver med vaniljesmag fra Bodylap
Se flere af mine spændende bageopskrifter her
Brødene kan sagtens formes til boller i stedet for 2 brød. Det er en meget taknemmelig opskrift, og den kan ikke gå galt. Det grove mel giver lidt fibre. Det gør godt for fordøjelsen og mætheden. Det øger brødets næringsindhold og dermed også dets kvalitet.
Grovbrød med 3 slags kerner
Ingredienser
- ½ l vand
- 50 g gær
- ½ dl raps- eller olivenolie
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 250 g grahamsmel
- 2 dl kerner fx hørfrø, solsikke- og græskarkerner
- 500 g hvedemel
- 1 æg
- 1 spsk vand
- 2 spsk birkes
- 2 spsk sesamfrø
Sådan gør du
- Kom lunken vand i en røreskål
- Tilsæt gær, olie, salt, sukker, grahamsmel og kerner
- Rør det godt sammen
- Tilsæt det meste af hvedemelet
- Ælt dejen godt og tilsæt evt. mere mel
- Lad dejen hæve i 30 minutter
- Del dejen i 2 og form dem til kugler og derefter 2 brød
- Kom hver brød i smurte brødforme
- Lav 3 ridser med en kniv i dejen
- Pensl med æg pisket med lidt vand
- Drys med birkes og sesamfrø
- Bag brødene i en 190 grader varm ovn i ca. 35 minutter