Pastasalat med kylling
Her til aften har jeg lavet en lækker pastasalat med kylling, som skal spises kold. Dette er klart en fordel, hvis man er lidt i tidsnød eller gerne vil lave maden i forvejen. Så behøves man ikke at svinge gryderne ½ time inden, maden skal spises. Pastasalater kan laves på mange forskellige måder, og dette er blot endnu en variation, som jeg syntes smager rigtigt godt. Prøv den! Den er meget let at lave, og tager ikke mere end ca. 30 min. fra man har sat pastaen til at koge, til man står med en færdig ret. Det er dejligt, når det skal gå lidt stærkt 🙂
Se flere spændende opskrifter på aftensmad her
Pastasalater er retter med mange anvendelsesmuligheder. Man kan bruge dem til aftensmad med lidt brød til. Men de er også gode til madpakken. Det skyldes at pastasalat også smager godt kold. Man kan sagtens blande den kolde pastasalat med mere salat dagen efter.
Hvis du har lagt mærke til det, så er der ofte en slags kødfri pastasalat i salatbuffeten. Det kan være pasta vendt med grøn eller rød pesto og så med lidt grøntsager i.
FAQ
Hvor mange kalorier er der i pastasalat med kylling?
Der er 504 kalorier i en portion pastasalat til en person. Det er egentlig en fin portionsstørrelse til mange. Man kunne godt tro at med den mængde olie i, som der bruges, ville kalorierne stige til vejrs. Men det er egentlig ikke så galt, da olien jo fordeles ud i 4 portioner.
Nogle opskrifter indeholder dobbelt så meget olie. Hvis man fx bruger en hel deciliter olie til dressingen, så stiger rettens indhold med 100 kalorier pr person. Det er ikke så lidt, men har man brug for den ekstra energi, kan dette være en måde at berige maden på. Det bliver den ikke ringere af, da det var sådan jeg lavede den allerførste gang. Men siden har jeg reduceret mængden, hvilket den sagtens kan tåle 🙂
Hvor meget koster det at lave pastasalat med kylling?
Det koster ca. 66 Kr. at lave pastasalat med kylling. Dette er beregnet ud fra priserne hos Rema1000 (oktober 2022)´efter de præcise mængder, som fremgår af opskriften. Der er ikke medregnet udgifter til el og vand.
Pastasalat med kylling
Ingredienser
Pasta
- 250 g pastaskruer, grove
- 2 l vand
- 1 tsk. salt
Kylling
- 2 kyllingefileter ca. 300 g
- 1 tsk. rapsolie
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. peber
Fyld til pastasalaten
- 4 tomater store eller 8 små cocktailtomater
- 1 peberfrugt rød
- 3 dl ærter frosne
Dressing
- 1 spsk. hvidvinseddike eller citronsaft
- 1 tsk. rørsukker eller alm. sukker
- ½ dl. olivenolie
- 1 fed hvidløg presset
- ½ løg i tern
- ½ bundt Bredbladet persille hakket
Sådan gør du
- Start med at sætte vand over til kogning i en gryde.2 l vand
- Når det koger hældes pastaskruerne i sammen med lidt salt. De skal koges ca. 10 min. Men læs instruktionen på posen for en sikkerhedsskyld.250 g pastaskruer, grove, 1 tsk. salt
- Når de er kogt, hældes de over i en si og skal stå og køle af.
- Imens skruerne koges, skæres kyllingefileterne i små tern.2 kyllingefileter
- Varm en pande op med lidt olie og hæld kyllingetern på panden og krydder med salt og peber.1 tsk. rapsolie, ½ tsk. salt, ½ tsk. peber
- Rør rundt ind i mellem, så stykkerne bliver vendt og stegt på alle sider. Kyllingestykkerne er færdige, når de er let gyldne. Det plejer ikke at tag meget mere end ca. 10 min.
- Tomater og peberfrugt skylles og renses. Fjern kernerne i peberfrugten og skær den i passende tern. Tomater skæres i kvarte. Bruges store tomater, så skær dem i lidt mindre stykker.4 tomater, 1 peberfrugt
- Ærterne overhældes med kogende vand og skal stå i et par min.3 dl ærter
- Herefter sies vandet fra og de hældes i en stor skål sammen med tomater og peberfrugt.
- Hæld nu de afkølede pastaskruer i sammen med kyllingestykkerne.
Dressing
- Hæld alle ingredienser til dressingen i en stor meljævner eller et rengjort syltetøjsglas med låg.1 spsk. hvidvinseddike, 1 tsk. rørsukker eller alm. sukker, ½ dl. olivenolie, 1 fed hvidløg, ½ løg
- Ryst blandingen i glasset med låg på i 10-15 sekunder.
- Hæld dressingen over pastasalaten og vend det hele godt sammen.
- Pynt med persille.½ bundt Bredbladet persille
- Pastasalaten spises med hvidløgsflutes eller andet groft brød til.
Noter
- Bemærk, hvis du ikke lige gider at selv lave en dressing, så brug en købt dressing i stedet for. Denne her dressing som jeg laver, kaldes også “Italiensk dressing”, og kan købes færdiglavet.