Hjem » Pitabrød med falafel og salat
En tallerken med et pitabrød med falafel og salat.

Pitabrød med falafel og salat

af Laila
Udgivet: Sidst opdateret den

Mangler du inspiration til en nem og lækker ret, som indeholder masser af grøntsager? Så er pitabrød med falafel og salat lige noget for dig! Denne ret er fuld af smag. Med de mange variationsmuligheder kan du tilpasse den præcis efter dine ønsker.

Sådan gør du

Start med at varme pitabrødene og falaflerne op enten i Airfryer eller i ovnen. Imens kan du forberede fyldet. Du kan vælge at lave en blandet salat eller dele fyldet op i skåle, så hver person kan tilføje det, de bedst kan lide.

Når pitabrødet og falaflerne er varmet op, er det tid til at fylde pitabrødet. Smør først lidt dressing på det varme pitabrød, tilsæt derefter lidt salat og læg falaflerne i. Til sidst kan du tilsætte resten af fyldet og nyde din lækre pitabrød med falafel og salat.

Reklame kitchen one
– reklame –

Variationsmuligheder

Du kan tilpasse denne ret efter dine personlige smagspræferencer. Prøv fx med grønkål eller spinat i salaten, eller tilsæt ekstra grøntsager som cherrytomater eller rød peberfrugt. Du kan også erstatte falaflerne med kylling, kebab eller frikadeller.

Du kan bruge mange forskellige dressinger. Nogle af mine favoritter er cremefraiche- eller thousand Island dressing. Man kan også bruge grøn pesto i stedet for dressing.

Pitabrød med falafel
Pitabrød med falafel

Serveringsforslag

Server pitabrød med falafel og salat som en let frokost eller en lækker og nærende aftensmad. Retten kan også nemt tages med som madpakke og medbringes i bilen eller på skovtur.

Vi får oftest pita som aftensmad. Det er en ret som er hurtigt at lave og derfor bliver det ofte når det bare skal være lidt nemt. Vi får som regel altid falafler til som i opskriften.

Diætistens vurdering

Pitabrød med falafel og salat er en vegetarisk ret, som indeholder masser af fiber og antioxidanter fra de friske grøntsager. Falaflerne er en god kilde til plantebaseret protein, og avocadoen giver umættede fedtstoffer.

Dressingen bør vælges med omhu for at undgå for meget salt og mættet fedt. Jeg laver som regel selv en dressing af fraiche, mayonnaise, en lille smule salt og peber og lidt citronsaft. Dette er en god basisdressing. Så kan man altid tilsætte krydderurter eller tørrede krydderier alt efter, hvilken smag man ønsker.

Vælg pitabrød med nøglehulsmærket. Så får du et brød som er fyldt af fibre, vitaminer og mineraler.

Se flere spændende opskrifter her med mange grøntsager

Kort sagt

Pitabrød med falafel og salat er en nem og lækker ret, som er fuld af smag og næringsstoffer. Med sine mange variationsmuligheder og lette tilberedning er denne ret en perfekt måde at få flere grøntsager ind i din kost på.

FAQ

Hvad koster det at lave pitabrød med falafel og salat?

Det koster 17 Kr. at lave et pitabrød med falafel og salat som i opskriften. Dette er beregnet ud fra priserne hos Rema1000 (november 2022) og med de nøjagtige mængder, som er i opskriften.

Hvor mange kalorier er der i et pitabrød med falafel og salat?

Der er 480 kalorier i et pitabrød med falafler og salat. Energien kommer især fra pitabrød, falafler og avocado. Et pitabrød vil være nok til de fleste. Men igen afhænger det er personens fysik, alder, aktivitet og hvad og hvor meget man ellers har spist den dag.

Prøv evt. at lave der går 15-20 minutter inden du tager nummer to. Måske var det nok med et pitabrød 🙂

Pitabrød med falafel

Pitabrød med falafel og salat

Ret: Hovedret
Køkken: Græsk
Keyword: aftensmad, Frokost, grøntsager, sommer
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 1 person
Kalorier: 480kcal
Cost: 17 Kr.
Nem at have med i madpakken
Udskriv

Equipment

Ingredienser

  • 1 pitabrød groft 80 g
  • 3 falafler 60 g
  • 20 g blandet salatblade
  • 15 g agurk
  • 15 g majs
  • 1 skive peberfrugt
  • 35 g avocado
  • 4 ringe syltede rødløg
  • 1 spsk thousand island dressing 5% 15 g

Sådan gør du

  • Varm pitabrød og falafler i en Airfryer eller ovn
  • Du kan vælge at lave en blandet salat eller dele fyldet op i skåle
  • Start med at smøre dressing i det varme pitabrød
  • Kom lidt salat i
  • Læg falaflerne i
  • Kom derefter resten af fyldet i

Nutrition

Serving: 268g | Calories: 480kcal | Carbohydrates: 71g | Protein: 13g | Fat: 14g | Saturated Fat: 2.1g | Polyunsaturated Fat: 2.9g | Monounsaturated Fat: 5.3g | Cholesterol: 0.75mg | Sodium: 0.89mg | Potassium: 557mg | Fiber: 8.9g | Sugar: 11g | Vitamin A: 42IU | Vitamin C: 26mg | Calcium: 130mg | Iron: 2.8mg

Andre relevante artikler

Efterlad en kommentar

Opskrift Vurdering




Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan fravælge det, hvis du ønsker det. Accept Læs mere

Privacy & Cookies Policy