Hvis du er træt af at smide dine overmodne bananer ud? Så er det tid til at prøve noget nyt! Jeg giver dig min bedste opskrift på amerikansk bananbrød.
I denne opskrift bruges 4 bananer. Det er ikke så dårligt, da du sikkert lige som jeg ofte har købt rigeligt med bananer. Hvor mange af jer kender ikke det her med, at man ikke lige kunne følge med til at få dem spist? Det sker ugentlig herhjemme. Så derfor er det også rart at kende en god opskrift, hvor der skal bruges en del overmodne bananer.
Sådan gør du
Når du laver bananbrød, skal du starte med at forvarme ovnen til 175 grader C. I en skål skal du røre brun farin og Becel gold eller smør sammen indtil det bliver hvidt. Derefter skal du tilføje æggene et ad gangen og røre godt for hvert. I en anden skål skal du blande de tørre ingredienser sammen som er: Hvedemel, natron, kanel og muskatnød.
Tilføj melblandingen til dejen sammen med græsk yoghurt 2 % eller skyr. Mos derefter de modne bananer med en gaffel og tilføj dem til dejen. Hak valnødderne groft og tilsæt dem som det sidste til dejen. Kom dejen i en smurt brødform og bag den i ovnen i ca. 30 minutter.
Dæk brødet med stanniol og bag i yderligere 20 minutter. For at tjekke om bananbrødet er færdigt, skal du stikke en strikkepind eller kniv i brødet. Hvis der ikke sidder dej fast på pinden eller kniven, er brødet færdigt. Tag brødet ud af formen og lad det afkøle lidt, før du serverer det.
Se flere af mine lækre bageopskrifter her
Variationsmuligheder
Der er mange måder at tilpasse denne opskrift på amerikansk bananbrød til dine personlige præferencer. Du kan for eksempel tilføje chokoladedråber, bær eller tørret frugt som fx rosiner eller tranebær til dejen. Du kan også erstatte valnødderne med andre nødder eller frø. Hvis du vil gøre bananbrødet mere fiberrigt ved at erstatte en tredjedel af hvedemelet med grahamsmel. Du kan også vælge at bruge honning eller ahornsirup i stedet for brun farin.
Diætistens vurdering
Bananer er en god kilde til kalium, vitamin C og fiber. Men denne opskrift på amerikansk bananbrød indeholder også en del sukker og fedt fra smørret. Ved at bytte smør ud med flydende margarine som fx Becel, får du mere umættet fedt. Den type fedtstof er “sundere” for hjertet. Vi har alle et råderum som det kaldes i de officielle danske kostråd. Det vil sige, at vi har alle plads til lidt kage i ugens løb. Det er bare vigtigt at det ikke bliver for meget.
Serveringsforslag
Server amerikansk bananbrød til morgenmad, brunch, eftermiddagskaffe eller som en lækker snack. Det smager godt både varmt og koldt, og du kan servere det med smør, honning eller peanutbutter på toppen. Du kan også skære det i tykke skiver og blot servere det med en kop varm kaffe eller te.
Hvorfor er denne opskrift så god?
De 4 bananer , som jeg nævnte tidligere, gør at brødet faktisk smager af banan. De giver brødet en svampet konsistens, hvilket jeg elsker. Jeg har faktisk en anden opskrift på bananbrød på bloggen. Det er dog en helt anden udgave. Den er uden sukker og med flere fibre. Den smager godt, men der er stor forskel på denne opskrift og den anden. Det var en opskrift, som jeg i sin tid udviklede til diabetesskole.
Denne opskrift er mere “kageagtig”. Den anden er hacket, så den er mere “diabetes-venlig”. Jeg vil helst ikke bruge ordet sundere. Det afhænger jo af mængderne, man spiser. Selvom jeg vil sige at man kan føle sig vældig sund ved at spise sådan et stykke, som denne type. For det smager som en bid af himlen 🙂
Kort sagt
Amerikansk bananbrød er en lækker og nem kage at bage. Den er er perfekt til at bruge modne bananer. Denne opskrift giver dig et saftigt og svampet bananbrød fyldt med nødder og krydderier. Du kan tilpasse opskriften efter dine personlige præferencer og servere bananbrødet som en lækker snack eller til brunch. Husk blot at bananbrød spises i moderate mængder men med nydelse og til en varm kop kaffe. Uhmm 🙂
Amerikansk bananbrød (banana bread)
Ingredienser
- 220 g Becel gold eller smør
- 150 g brun farin
- 2 æg
- 150 g græsk yoghurt 2 % eller skyr
- 4 bananer godt modne
- 1 tsk vaniljesukker eller vaniljeessens
- 270 g hvedemel
- 1 tsk natron
- 1 spsk kanel
- ½ tsk muskatnød stødt
- 75 g valnødder eller slags nødder
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 175 grader C
- Rør farin og smør hvidt i en skål220 g Becel gold, 150 g brun farin
- Tilføj æggene et ad gangen og rør godt for hvert2 æg
- Bland de tørre ingredienser sammen i en anden skål.270 g hvedemel, 1 tsk natron, 1 spsk kanel, ½ tsk muskatnød, 1 tsk vaniljesukker
- Tilføj melblandingen til dejen sammen med yoghurten,150 g græsk yoghurt 2 %
- Bananerne moses med en gaffel og tilføjes til dejen4 bananer
- Hak nødderne groft og tilføj dem som det sidste til dejen75 g valnødder
- Kom dejen i en smurt brødform
- Bag brødet i ovnen i ca. 30 min. Efter 30 minutter dækkes med staniol (folie) og brødet bages i ca. 20 minutter ekstra
- Stik en strikkepind eller kniv i brødet for at checke, om det er færdigt. Der skal ikke hænge dej ved.
- Tag brødet ud af formen, og lad det afkøle lidt inden det spises
- Kan spises med eller uden smør
Nutrition
Kilde
Den oprindelige opskrift stammer fra USA og kommer fra min ynglings Youtuber Kimberly Wadsworth, som jeg har fulgt i lang tid efterhånden.