Denne chokoladekage er oprindelig fra en udsendelse i TV med Bo Bech. Han var ombord på en færg,e og da lavede han en super lækker chokoladekage, som skulle blive et hit. Denne her chokoladekage er lidt speciel, da man faktisk bruger noget af den rå dej til at komme på som topping – eller hvad man nu skal kalde det.
Du kan se den oprindelige udsendelse med Bo Bech her, hvor han laver samme kage:
En tung sag
Dette er en tung sag på kalorieskalaen og et lille stykke kan sagtens indeholde lige så mange kalorier, som du finder i et mindre hovedmåltid. Så et råd er, at når du spiser dessert eller kage til kaffen, som ofte “bare” er ekstra mad i løbet af dagen, så lav plads til det. Det kan du gøre ved, at skrue ned for maden du spiser resten af dagen fx ved at tage ½ portion aftensmad og springe et mellemmåltid over næste dag.
Se flere af mine bageopskrifter her
Jeg laver aldrig denne kage til hverdag. Den smager bare så godt og både René og jeg får spist alt for meget. Men det er ofte en, som jeg laver til fødselsdag og fedt. Folk plejer at være vilde med den.
FAQ
Hvad koster det at lave Bo Bechs chokoladekage?
Det koster 102 Kr. at lave denne kage med de priser, som er i dag på råvarerne (oktober 2022). Dette er beregnet efter de præcise mængder i opskriften og efter priser fra Rema1000. Der er ikke medregnet omkostninger til el og vand.
Det er særligt dyrt, når man bruger pasteuriserede æggehvider og -blommer. Dog kan man godt i dagens Danmark bruge rå æg (1). Risikoen for salmonella er nemlig utrolig lille. Det plejer jeg at gøre. Hvis du bare bruger rå æg, koster den 76 Kr. at lave, da du ca. skal bruge 10 æg.
Hvor mange kalorier er der i chokoladekagen?
Der er 458 kalorier i et stykke chokoladekage. Det er egentlig en del. Men det er også en kage med et højt indhold af fedt fra smør og chokolade. Jeg vil ikke anbefale at lave noget om i denne kage. Spis lidt mindre til dagens næste måltid eller spring det helt over. Så gør det nok 🙂
Bo Bech’s Chokoladekage
Equipment
- Springform
- Kasserolle eller mikroovn
Ingredienser
- 275 gram smør saltet
- 275 gram mørk chokolade
- 180 gram pasteuriserede æggeblommer
- 150 gram sukker
- 315 gram pasteuriserede æggehvider
- 125 gram sukker
Pynt
- 1 dl kakaopulver ægte
Sådan gør du
- Smelt smørret og chokoladen sammen.275 gram smør, 275 gram mørk chokolade
- Pisk en æggesnaps af blommerne og sukkeret.180 gram pasteuriserede æggeblommer, 150 gram sukker
- Snapsen er færdig, når sukkeret er opløst.
- Pisk æggehviderne315 gram pasteuriserede æggehvider, 125 gram sukker
- – tilsæt først sukkeret, i det øjeblik hviderne skummer, og kun lidt ad gangen.
- Kom først chokolademassen ned til æggesnapsen og vend.
- Vend massen derefter forsigtigt sammen med de piskede hvider.
- Pas meget på ikke at slå al luften ud!
- Hæld 2/3 i en springform og bag den ved 175 grader i en halv times tid.
- Når kagen har kølet af, smøres resten af cremen på toppen, og der drysses med kakao.1 dl kakaopulver
Noter
- Du kan godt bruge rå æg i stedet for at købe pasteuriserede. Da skal du bruge ca. 10 æg til denne opskrift – altså 10 æggeblommer og 10 æggehvider.
Nutrition
Kilder
- https://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Sider/Saadan-haandterer-du-aeg-i-hjemmet.aspx