Broccolisalat – en luksusudgave
Mangler du lige en salat at tage med til grillaften, som vil imponere naboerne? Så har du fundet en god en af slagsen. Denne her broccolisalat garanterer jeg bliver et hit! 🙂
Bedre end den originale
Hvem kender ikke broccolisalat? Den har jeg da godt nok spist mange steder i forskellige variationer. Vi kender den nok bedst som brocolibuketter blandet med rødløg, solsikkekerner, rosiner og stegt bacon overhældt med dressing. Nogle gør lidt mere ud af det og damper broccolien og rister solsikkekernerne. Det plejer jeg også at gøre. Så bliver den lige en tand bedre.
Denne her udgave vil jeg påstå er bedre end originalen. Der er lige kræset lidt mere om ingredienslisten, og så er det hele tilberedt på forskellig vis. Jeg lover dig, at det bliver godt!
Flere spændende opskrifter på salater
Den bedste ud af 5 opskrifter
Opskriften har jeg fra min gamle læreplads. Der havde vi nok 5 forskellige broccoliopskrifter at variere imellem, og denne her var jeg særligt glad for. Jeg har lavet lidt ændringer ift. den oprindelige, men er det ikke ofte sådan? Man finder som regel altid et eller andet, som lige skal være lidt anderledes. Men den er tæt på den originale.
Folk i min omgangskreds plejer at være ret så begejstret for denne salat. Sidst lød det: Ej hvor smager den bare godt! Har du en opskrift? Når man hører de bemærkninger, så ved man, at folk er tilfredse med resultatet. Så er jeg også tilfreds. 🙂
Som I nok ved jer, som følger med herinde, så ligger jeg alle favoritopskrifter ud på denne blog. Så er de samlet et sted, og det er nemt for mig og andre at finde dem igen. Derfor skal denne også have sin plads her på bloggen.
Forberedelser
Det tager mig nok omkring en lille times tid at lave sådan en gang broccolisalat. Det skyldes, at der skal udskæres og tilberedes en del og på forskellig vis. Men det er det hele værd. Jeg har ofte gjort det, at jeg ordner alle ingredienser dagen før, og så samler jeg salaten på selve dagen. Så bliver det ikke for overvældende, den dag den skal bruges.
Hvad koster det at lave broccolisalat?
Det koster ca. 52 Kr. at lave denne luksus udgave af en broccolisalat. Det er beregnet med de priser, vi har i dag med de præcise mængder, der står i opskriften. Det vil sige, skal der kun bruges 25 g mandler, så er prisen beregnet ud fra 25 g og ikke en hel pose, selvom man skal købe det. Der er ikke medregnet udgifter til el og vand.
Prisen er beregnet efter, at man vælger de billigste udgaver af de forskellige råvarer. Det er nemlig sådan, at jeg handler ind for det meste. Der kan godt være enkelte undtagelser. Fx køber jeg ofte økologiske gulerødder, selvom de konventionelle er billigere.
Hvilket køkkenudstyr skal jeg bruge?
Her ser du det køkkenudstyr, som jeg plejer at bruge til at lave broccolisalat:
Hvor mange kalorier er der i en portion broccolisalat?
Der er ca. 225 kalorier i 183 g broccolisalat, hvilket svarer til en portion. Kalorierne stammer især fra dressingen, bacon, pinjekerner og mandler.
Broccolisalat – luksusudgave
Ingredienser
Salat
- 1 stor broccoli eller 2 små
- 2 gulerødder
- 1 dl vand
- Lidt salt
- 1 lille rødløg
- 1 pakke bacon i tern 200 g
- 2 spsk pinjekerner
- 2 spsk mandler
- 1 håndfuld tranebær 25 g
Dressing
- 1 dl creme fraiche 9 %
- ½ dl mayonnaise
- 1 dl tykmælk
- 1 spsk balsamico
- 1 spsk sukker
- 2 spsk sød fransk sennep
Sådan gør du
Salat
- Start med at skylle og rense alle grøntsager
- Broccolien skæres fri for stokken og i små buketter. Man kan godt bruge det inderste af stokken og skære den i strimler.1 stor broccoli
- Gulerødderne skrælles og skæres i strimler.2 gulerødder
- Broccolien og gulerødderne dampen et par minutter i en pande eller gryde med låg og ca. 1 dl vand og lidt salt.1 dl vand, Lidt salt
- Når de er færdig sies vandet fra og de opbevares i en bøtte med låg indtil de skal bruges.
- Rødløget pilles fri for skræl og halveres med en kniv. Derefter skæres det i tynde både.1 lille rødløg
- Bacon steges sprødt på en tør pande. Fedtet sies fra.1 pakke bacon i tern
- Mandlerne hakkes groft.2 spsk mandler
- Mandler og pinjekerner ristes til de bliver let gyldne på en tør pande.2 spsk pinjekerner
Dressing
- Alle ingredienser til dressingen kommen i en skål og røres sammen. Den stilles på køl i en bøtte med låg, indtil den skal bruges.1 dl creme fraiche 9 %, ½ dl mayonnaise, 1 dl tykmælk, 1 spsk balsamico, 1 spsk sukker, 2 spsk sød fransk sennep
Anretning
- Alle forberedte grøntsager, kerner, bacon og tranebær blandes godt sammen med dressingen. Gem lidt bacon, rødløg og kerner til pynt.1 håndfuld tranebær
- Salaten anrettes i salatskåle og pyntes med bacon, rødløg og kerner på toppen.
Noter
-
- Man kan sagtens forberede alle ingredienser dagen før, de skal bruges, og så blot samle salaten på selve dagen.
- Selve dressingen kan holde sig i ca. 7 dage på køl. Den kan snildt bruges til andre salater også. Den bliver kun bedre af 1 døgn på køl, inden den skal bruges.
Nutrition
Blot til information
Denne hjemmeside er støttet af læserne. Jeg kan få kommission for køb foretaget via links i dette indlæg.